Vilken bra dag det blev!

Äntligen har solen försvunnit från balkongen och det går att sitta där. Mellan klockan 17 och 20 när solen ligger på är det helt omöjligt. Vi har suttit i köket med fördragna gardiner och AC och ätit middag. Vego-schnitzel med potatis och pulversås. Wow! Jämfört med att beställa från Foodora så kände jag mig duktig, haha! Men Johanna var nöjd. Hon har bett om den maten i flera dagar.

Eftersom jag tog Theralen igår kväll var jag seg på morgonen. Men jag sov gott i natt! Visserligen var jag uppe och kissade och stängde av AC:n (det var den som väckte mig) vid halv ett, men jag somnade om direkt.

Det kändes dock motigt i benen på vägen till gymmet och jag hade lite vånda för passet med Kenny och Ulrica. Vi skulle göra nåt cirkelpass för bara benen idag. Och hade jag vetat vad som väntade, så hade jag vänt och gått hem igen. Tur att jag inte visste. Vi körde fyra olika övningar (jägarvila, sumoböj med kettlebell, utfallssteg och knäböj med tung boll i famnen), som vi körde i arton varv. Vi ökade antalet reps för varje varv. Och ett varv varannan minut. I början blev det öven en minuts vila, men när vi var uppe i arton reps på varje (i jägarböj 18 x 4 sek) blev det ungefär tjugo sekunders vila. Det var galet jobbigt att ställa sig i 72 sekunders jägarböj bara tjugo sekunder efter varv sjutton.

Men det var skönt efteråt! När svetten forsade och tightsen var helt dyngsura. Jättekul att gå raka vägen till en fika-dejt efteråt. Tack och lov kom K också ut från gymmet lika svettig som jag. Han messade och frågade om en kaffe precis innan vi körde igång klockan nio. Han tränar på Sats som ligger i kvarteret intill. Kul att han hörde av sig! Vi lärde känna varandra i höstas, när han tränade på samma gym som jag. Vi har inte träffats sedan vi hade en utekväll och en halv natts eftersnack i höstas. Vi tog en kaffe på bryggan och uppdaterade varandra på nuläget, innan han skulle iväg och jobba.

Efter kaffet med K la jag mig på bryggan för ett par timmars sol och bad. Jag hade tryckt bort ett samtal från Hanna på Maria ungdom, så jag förberedde mig på att hon skulle försöka ringa igen. Men hon messade i stället, där hon skrev att hon ville prata med mig för att boka in drogtester hela sommaren.

Då svarade jag (vilket jag sagt till henne två gånger tidigare) att vi inte vill ha några bokade tider i sommar. Att vi vill vara fria. Att frihet är det enda vi inte testat. Och att pressen/kontrollen på oss och Johanna leder till ångest och risk för att Johanna tar till droger eller andra dåliga beteenden (självskada, matkontroll etc.). Och Hanna förstod! Hon önskade oss en bra sommar och ska höra av sig vecka 33.

Yes! Vi är fria från socialen och Maria ungdom i sex hela veckor! Vi ska minsann visa dem att vi klarar det BÄTTRE på egen hand än med deras "hjälp" (som bara har förstört för oss i sex år).

Klockan var bara tolv och jag kunde checka av tre bra saker:

- Träning med Ulrica och Kenny.

- Fika med K.

- Bya bye Maria ungdom.

Dessutom hade Johanna skickat en bild på att hon åt toast och berättat att hennes kompis skulle komma klockan ett. Jag behövde inte ha någon orosklump i magen överhuvudtaget.

Däremot blev jag lite rastlös ändå efter tre timmar. Josefin hade ringt och vi hade bestämt att jag skulle komma till Östermalm och äta och ta en promenad med henne och Milly. Det som jag fick ställa in för en vecka sedan, när jag plötsligt måste hämta hem Johanna från Maria ungdom.

Under en av mina simturer ramlade en nagel av. Den andra tumnageln. Jag visste att det bara var en tidsfråga, eftersom jag dragit bort min egen nagel under igår kväll. Med hjälp av en pincett. Därför tänkte jag slå två flugor i en smäll, när jag ändå skulle till Östermalm. Så jag ringde till nagelsalongen på Fältöversten och sedan till Josefin. Jag fick en nageltid klockan 16:15 och om jag promenerade hela vägen från Liljeholmskajen till Fältöversten skulle jag och Josefin ha en timme på oss att äta på Klang Market. Jag var såååå sugen på deras chèvresallad.

Sagt och gjort. Jag hoppade i mina kläder och tog min tunga ryggsäck på ryggen och gick de dryga sex kilometrarna till Karlaplan. Josefin och Milly plockade jag upp på vägen. Och jag fick min chevrésallad - så god! Jag övertalade Josefin att vi skulle ta varsitt glas Prosecco också. Det var inte så svårt. Man ska ju passa på att sätta guld på fina stunder när möjlighet ges. Dessutom ville jag fira det som kändes som semester (inga tider på Maria ungdom).

Det blev turkos naglar idag. Jag gjorde om alla. Jag kunde ha nöjt mig med att laga bara den trasiga (precis som förra veckan), men det var ändå bara 7-10 dagar kvar tills alla måste fixas.

När jag satt där messade J som var hos oss förra veckan, som jobbar med ungdomar i kriminalitet och missbruk. Han som kunde ha blivit Johannas kontaktperson. Han hör av sig nästan varje dag och frågar hur det går för oss. Han har till och med erbjudit sig att ta hand om MIG, om jag behöver göra min steloperation av ryggen, haha! Det känns skönt att han finns där. Jag har sagt att jag gärna vill ta en fika eller promenad någon dag. För han verkar väldigt trevlig och bra.

Klockan var fem och jag kunde checka av ytterligare tre bra saker:

- Myslunch med Jossan och Milly.

- Nya naglar.

- Att J hörde av sig.

Nu återstod promenaden hem. Ungefär fyra kilometer. Det var tungt. Ovanligt tungt. Först fattade jag inte varför. Visserligen hade jag ett par nya blåsor på fötterna som gjorde ont, men det var benen som inte orkade gå. Då kom jag på! Morgonens benpass med Kenny, haha! Helt otroligt att de hade orkat gå 25000 steg idag.

Innan middagen var benen dessutom tvungna att bära mig till affären för att köpa potatis och mjölk. Och cigg och Cola Light till Johanna. Och lite annat.

Men nu ska de inte gå mer idag. Någon kvällspromenad är inte att tänka på. Förhoppningsvis orkar de ta mig uppför och nerför trappan ett par gånger till. För att duscha, ge Johanna Olanzapine och för att gå och lägga mig. Theralen är redan intagen och AC:n går för fullt i sovrummet. Målet är att inte vakna någon gång i natt och att inte vara seg i morgon bitti. Även om det inte spelar så stor roll. Jag ska träna på egen hand och har ingenting bokat på hela dagen.

Gillar

Kommentarer

Lotta
,

Förstår inte din logik som säger du vill vara fri från hjälp men så fort något händer ringer du alla som tex Maria ungdom och bup även fast det är saker ni borde kunna kontrollera själva. Då tar man emot all hjälp eller inte berättar vad som händer för negativt privata saker hos er.

livetmedanso
livetmedanso,

Det är stor skillnad på "hjälp" och "kontroll". Att sitta fast i myndigheternas klor är fruktansvärt jobbigt, samtidigt som det har gett mycket trygghet (vissa perioder) genom åren. I upplägget ingår att jag ska kontakta alla, när situationen urartar. Och du vet ju inte vad som hänt, när jag "ringer till alla" för det skriver jag inte. Om jag INTE kontaktar alla när något händer, så riskerar jag att få "brister i omsorgen" och Johanna får LVU. Det är en ständig balans mellan att undanhålla och att informera. Eftersom det bara är två månader kvar till Johannas 18-årsdag vågar jag kräva några veckors frihet. Det skulle jag inte ha vågat förra sommaren. Vilket inte ens hade varit möjligt, eftersom hon hade LVU i hemmet då. Och somrarna 2017 och 2019 hade vi påtvingade stödinsatser. Om jag inte hade tackat ja till insatserna 2019 skulle jag inte fått hem Johanna från SiS. Efter de här åren kan jag dock konstatera att socialens insatser inte har hjälpt. De har räddat livet på Johanna flera gånger, men de har inte fått henne att må bättre. Tvärtom. Det är därför jag ber dem låta oss vara ifred.

Förmodligen har du inte någon erfarenhet av detta, så du förstår nog inte i alla fall. Men jag gjorde ett försök att förklara. Om du liknar det hela vid ett svårt fysiskt handikapp i stället, där hela familjen är beroende av sjukvården och LSS (stöd i hemmet) kanske det går lättare.

nouw.com/livetmedanso
Lotta
,

Jag har massvis av erfarenhet av psykiskt dåligt mående men skillnaden är att man i min familj klarar allt sådant själv vad de än gäller och då har det varigt självmordstankar, även försöka dö, knark i typ 1-2 år sammanhängande, dåligt kring mat, haft sex med folk för känna mig älskad osv

Men vi bad soc lämna oss ifred direkt när dom kalla till möte för sjukhuset larma och istället åker och pratar med en person en gång i veckan och resten av tiden tar vi hand om allt själv. Som slutet av knarkmissbruket så var det föräldrarna som hade dom och gav lite i taget åt en tills jag själv valde att ta tag i livet och sluta något som efter två återfall gott extremt bra.

Lotta
,

Och hur ska dom kunna sätta LVU på henne för du inte ringt om dom inte vet något. Eller har dom kameror i erat hem med både ljus och bild

livetmedanso
livetmedanso,

Tyvärr kan jag inte ge hela bilden i min blogg, av hänsyn till andra människor och till Johanna. Om jag ska ge en kort och enkel förklaring, så beror socialens hårda grepp på att Johanna felaktigt fick LVU pga brister i omsorgen. Jag fick slåss i ett år för att få hem henne och då var det villkorat med kraftiga stödinsatser. Dessutom har hon ingen familj mer än mig. Bara mig. Och det har varit en omöjlig situation att ensam vakta henne 24/7 när hon mått som sämst. Med facit i hand skulle jag aldrig ha kört henne till sjukhuset, sommaren 2018 när jag hittade henne med 2 promille. 14 år gammal. Då hade det aldrig blivit orosanmälan och LVU. Men jag var tvungen att ta henne till sjukhus, för jag visste inte om hon var alkoholförgiftad. På den vägen blev det. Det finns som sagt massor av andra omständigheter, men jag kan inte skriva öppet om dem.

nouw.com/livetmedanso
livetmedanso
livetmedanso,

När det gäller risken för LVU, om jag inte tar Johanna till möten/up så blev jag hotad med LVU senast den 22 december förra året, för att jag vägrade lägga in mig tillammans med Johanna på en ätstörningsklinik. Därför vågar jag inte sätta alltför hårt emot.

nouw.com/livetmedanso
M
,

Hur kan du inte lukta svett kvinna!! Förstår inte hur du kan träna tidigt på morgonen men att duschen kommer sent på kvällen efter att du umgåtts med massa andra människor. Själv måste jag duscha direkt efter träning annars stinker det om mig, hahaha du är grym!

livetmedanso
livetmedanso,

Jag lever I träningskläder hela dagarna, från gym till promenader etc. Är svettig typ hela tiden, haha! Men faktum är att jag inte luktar svett. Inte den där stickande lukten. Bara 1-2 dagar i månaden, när hormonerna spökar. Då brukar jag tvätta av mig och byta top. Men den senaste tiden har jag badat vid kajen, innan jag gått vidare på andra aktiviteter. Och ofta springer jag förbi hemma och tar en dusch (och på med nya träningskläder) innan jag ska till typ terapeuten. Alla jag träffar vet att jag alltid kommer från gymmet och har träningskläder. De hajar till om jag kommer i vanliga kläder.

nouw.com/livetmedanso
svullo
svullo,

Ja är man bara ren och har rena kläder då kan man svettas hur mycket som helst utan att lukta annat än deo parfym och skäljmedel 😉

nouw.com/svullo
svullo
svullo,

Pust, jag blir ju alldeles utmattad av att bara höra hur mycket du får in på en dag 🤭

Ja.. sover du inte gott efter allt detta då vet jag inte... 😄👍

nouw.com/svullo