Möte med en astrolog

När jag hämtade Milly och promenerade med henne från Östermalm till Södermalm igår, så behövde jag bära henne med jämna mellanrum. Dels för att hon inte ska gå så långt (före ett års ålder) och därför ville jag inte tvinga och dra när hon stannade och inte ville gå och dels för att vi mötte så mycket folk att hon stod i vägen (och folk tittade) när jag försökte dra och locka. Dessutom visste jag inte om hon var trött och törstig i värmen. Eller om hon kände sig otrygg med mig, som hade kommit och hämtat henne hos Jossan. Därför tog jag upp henne i famnen och bar henne. Där växlade hon mellan att slicka mig på halsen och i ansiktet och med att titta nyfiket på allt hon såg. Efter en stund började hon sprattla och ville ner. Så höll vi på. Upp och ner. I tre och en halv kilometer. Det tog nästan en timme och jag var typ DÖD när vi kom hem.

Vid ett tillfälle, när jag just hade satt ner henne längs kajkanten på Skeppsbron, så stannade en äldre man som vi mötte. Han frågade om Milly var trött eller bara lat. Sedan såg han att hon bara var en valp och jag sa att vi var ute på en lite för lång promenad för henne.

Då frågade han efter mitt stjärntecken och födelseår. Oxe och 1970.

Sedan började han berätta en massa saker om mig. Jag tänkte först att han hade fått solsting eller var lite konstig, så jag stod där och log artigt. Milly la sig vid mina fötter för att vila.

Efter en stund förstod jag att han var ett medium eller en astrolog av något slag. Och allt han berättade stämde! Förutom att jag tycker om hundar (vilket han antog eftersom jag hade en hund med mig) och brinner för att hjälpa fattiga människor. Men han blandade nog ihop det med att jag tycker om att hjälpa människor som mår psykiskt dåligt.

Men allt annat stämde. Saker han inte hade en aning om. Om min uppväxt, min familj och mina utmaningar. Han sa att jag har haft några riktigt tuffa år, men att 2022 ska bli mitt bästa år. Då ska jag "bli en stjärna" och jag ska "bli som fisken i vattnet". Han sa att jag är en väldigt ärlig person och att folk som inte klarar av att jag är rak och tydlig, de har svårt för mig. Vilket stämmer! Men att de som uppskattar min ärlighet och tydlighet älskar mig desto mer.

Han sa också att jag föredrar mörker. Att jag älskar mörkret mer än solen. Vilket också stämmer! Jag älskar hösten mer än våren och jag tycker om att vi går mot mörkare tider nu igen. Att det har vänt. Det ger ett större lugn i min själ. Jag måste inte vara ute och gå hela dagarna. Jag får inte panik av att vara inomhus, när det är mörkt eller dåligt väder ute. Då blir jag lugn och då vaknar min kreativitet.

Det var faktiskt ganska intressant! Innan han gick gav han mig sitt visitkort. Och han bad mig att ringa, för han har en massa spännande saker att berätta.

Vem vet, kanske gör jag det.

  • Random

Gillar

Kommentarer

Lia
,

Hoppas ni får en underbar sommar <3

svullo
svullo,

Tur att han sa det om hundar och fattiga, annars kanske man hade misstänkt att han läst din blogg och "råkat" stöta på dig 😉 Hur som helst så är det ju snart 2022 ditt bästa år då oavsett om det blir en självuppfyllande profetia eller inte👍 Du kanske ska tävla och bli en stjärna 💪👩🏽 detta blir ju spännande 😀

nouw.com/svullo
livetmedanso
livetmedanso,

Jag tänkte direkt att jag skulle dö och bli en ny stjärna i himlen. Och att min aska kommer att spridas i havet, som mat till fiskarna 😅

nouw.com/livetmedanso
svullo
svullo,

Hehe, nä det får du skjuta upp till 2070 😄

nouw.com/svullo