Måndag 24 maj

Så var det alltså måndag igen. I vanliga fall brukar jag känna att det är skönt att det äntligen är måndag. Att jag har tagit mig igenom helgen. Eftersom helger ruckar lite på mina rutiner (fel och mer folk på gymmet, färre tågavgångar, mer folk på caféer och i butiker etc.) och för att jag inte har ett liv. Ett liv där jag jobbar på vardagarna och ser fram emot lediga helger. Det är som Alfons Åbergs pappa säger, att man måste ha tråkigt för att märka när man har roligt.

Men den här helgen har jag haft en HELG känns det som.

Jag är ändå glad för att det är måndag, men mer på grund av att jag är NÖJD med helgen än för att den är över.

Klockan 9 står PT-pass på schemat. Efter mig kommer Jossan och ska träna med Farid. Det hade hon såklart glömt bort (igen), men jag påminde henne igår kväll. Så hon blev tvungen att avboka en nageltid.

Klockan ett ska jag till Andreas och prata om mig själv i två timmar. Jag har samlat på mig lite iakttagelser av mig själv under veckan som gått och det ska bli intressant att diskutera dem med honom.

Utöver detta ska jag skriva klart ett inlägg jag påbörjade igår, som handlar om Johannas överdos av Theralen för två år sedan. Att hon tog Theralen förra natten påminde mig om den händelsen. Förhoppningsvis hinner jag skriva klart det och publicera ikväll.

Nu har jag druckit upp morgonkaffet och ska välja tränings-outfit och äta frukost!

Gillar

Kommentarer

Liv
,

Jag är så nyfiken på vad du jobbar med, vet ju att du skrivit om möten osv men aldrig riktigt förstått vad du gör? Du behöver inte berätta i detalj om du inte vill 😊


Sen vill jag berätta att det du delar och även Johanna gör mig så inspirerad att börja arbeta inom sis eller hvb. Är idag lärare (är själv 26 år) i ett av Stockholms mest utsatta område då jag verkligen vill vara med o ge alla barn en trygg framtid o utbildning. Men er historia gör mig sugen på att få vara med o förändra en, som ni beskriver, inte helt fungerande stöttning för samhällets alla unga och trasiga tjejer.

livetmedanso
livetmedanso,

Hej!

Jag är också lärare i botten, men numera delägare i friskolor. Jag jobbade aktivt i fjorton år, men sitter numera bara i styrelsen för skolbolaget. Våra skolor har idrottsprofil.

Kan du inte sikta på att jobba i en behandlings- eller en resursskola eller i ett resursteam av något slag? Eller med hemmasittare. Då hamnar du någonstans mellan vanlig skola och behandlingshem och jag tror att du gör mest nytta. Det har inte gått helt utför med ungdomarna ännu, samtidigt som du når de mest behövande. Bara ett tips! <3

nouw.com/livetmedanso
svullo
svullo,

Jag känner igen det där, men det är rätt gött å slippa normalt arbete upp tidigt och slita hela dagen och va helt slut när man kommer hem.. nä nu ska jag ta en kopp kaffe på altanen med Moses 😉

nouw.com/svullo
livetmedanso
livetmedanso,

Det är helt sant, men man njuter mer av ledigheten när man inte alltid har den.

nouw.com/livetmedanso
svullo
svullo,

Ja det har du rätt i, det är väl det där med att både ha kakan och äta den 😊

nouw.com/svullo