Lussekattsbak

Det är nog en månad sedan Johanna sa att hon ville att vi skulle baka lussekatter. Förresten, det var nog redan i oktober, för jag tänkte att vi skulle skynda oss att baka och äta upp dem, innan jag skulle gå på min tuffa diet inför tävligen.

Men sedan gjorde jag det smidigt för mig och köpte Pågens gifflar med saffranssmak till henne. Och frågade om det var okej att vänta med lussebaket tills efter min tävling. Det var helt okej, tyckte hon.

Och nu är vi ju efter tävling. Alltså köpte jag jäst på vägen hem från gymmet. Jag promenerade längs Årstaviken hem. I strålande sol och minus tretton grader. Då kändes det mysigt med en fortsatt dag inomhus med bakning.

På gymmet körde jag ett lätt bröst- och axelpass. Kroppen är fortfarande svag och liksom lite känslig. Skaderisken är större än vanligt. Dessutom har jag en lätt förkylningskänsla i kroppen, men det är visst mer regel än undantag efter det jag utsatt kroppen för. Immunförsvaret är satt ur spel. Tack och lov sov jag ända till halv åtta idag, men det berodde nog på att jag tog ett par droppar Theralen igår kväll. Jag ville inte ha ytterligare en natt i soffan med tända ljus. Nu är det viktigt att ladda upp med mat och sömn så gott det går, för att snabbt komma tillbaka till full styrka och energi.

Gillar