Josefin och OnlyFans

Både på Instagram och här på bloggen har jag fått frågan vad jag tycker om att Josefin har OnlyFans. Till att börja med ska jag berätta hur jag fick veta det.

Jag satt i Johannas säng med min dator i knät. Vi bodde fortfarande på Ekerö. Jag minns inte varför jag jag satt hos Johanna, men jag har ju hängt hos henne stup i kvarten det senaste året. För att ha koll på henne. Jag var inloggad på SEB, där jag kan se både mitt företags och Josefins företags konto. Då såg jag att Josefin hade fått en inbetalning som var betydligt högre än hennes vanliga arvoden för samarbeten.

- Vet du vad det är för samarbete Jossan har gjort, som har gett så bra betalt? frågade jag Johanna.

- Det vet jag, men det får jag nog inte säga för Jossan.

- Jo, snälla säg!

- Okej, men säg inte till henne att jag har berättat.

- Jag lovar!

- Hon har skaffat OnlyFans.

- OnlyFans? Vad är det?

- Hon säljer bilder på sig själv. Typ nakenbilder.

Jag ringde upp Josefin på en gång.

- Gumman, jag ser att du har fått in massor av pengar på ditt konto. Vad är det för samarbete?

Tystnad.

- Hallå?

- Det är från OnlyFans. Det är som typ Instagram, men folk måste betala för att följa mig. Man kan tjäna massor!

Hur som helst. Jag lyckades få fram vad hon höll på med. Och jag tog reda på vad OnlyFans är och vilken typ av bilder det handlar om. Nästa gång jag träffade Josefin frågade jag:

- Känner du dig utnyttjad eller känner du att DU utnyttjar dem som betalar?

- Haha, det är jag som utnyttjar dem! Om de är så dumma att de betalar för bilder på mig, så får de skylla sig själva. Jag kör på så länge det funkar..

- Lilla gumman, du gör helt rätt. Man får helt enkelt använda de tillgångar man har!

Det var sagt som ett skämt. Både hon och jag skrattade, eftersom det gick sådär för Josefin i skolan. Och något gymnasium blev det ju inte alls.

Vi pratade en del om att sätta gränser. Att bestämma sig för hur långt man är villig att gå, INNAN någon pushar för mycket. Att det är svårt att säga ett tydligt nej. Och att det kan sitta psykfall på andra sidan skärmen, som hon riskerar att få på halsen i verkliga livet. Jag föreslog också att hon skulle ge det en bestämd tid. För att inte fastna. Typ ett år eller en viss summa intjänade pengar. Hon skulle fundera på det, men just nu ville hon inte sluta.

Nu är det faktiskt så att Josefin fyller 20 år om några veckor. Hon gör precis som hon vill. Och jag beundrar henne för att hon står upp för sina val och jag känner en enorm tacksamhet över att hon vågar berätta för mig. Att hon inte skäms och döljer. Hon gör det med stolthet och det är viktigast. Jag ser på henne att hon blir glad och får energi av det. Hon lever inget destruktivt liv och hon gör det inte för att straffa sig själv eller för att få bekräftelse. Och pengarna går raka vägen in i det företag hon håller på att bygga upp. Det blir en bra grundplåt för framtida satsningar. Hon tar inte ut ett enda öre att använda privat.

OnlyFans är trots allt bättre än diverse andra saker hon kunde hållit på med. Och om jag ska vara helt ärlig, så hade nog jag också skaffat OnlyFans, om det hade funnits när jag var 20 år.

Hur ska jag kunna döma min dotter, när jag till 99% hade gjort samma sak själv?

You go girl!

Gillar

Kommentarer

Lola
,

Läs gärna @simonhäggstrom på Insta. Han skriver just om Onlyfans

livetmedanso
livetmedanso,

Tack, jag hittade! Och jag hittade inlägget om OnlyFans. Mycket tänkvärt! Jag ska visa hela texten för Josefin, men här är ett utdrag:


"Jag har den senaste tiden lagt märke till att det finns influencers, både i Sverige och utomlands, som anspelar på att OnlyFans skulle vara någon form av modern feminism. De menar att unga kvinnor nu har möjligheten att ta tillbaka makten över sina kroppar och samtidigt tjäna pengar på det. Att komma med denna typ av argument är oerhört upprörande och visar på att man inte är intresserad av att ta något som helst ansvar för sina följare som många gånger är barn och ungdomar."

nouw.com/livetmedanso
Vhuxz hhvvhh
,

En dotter som säljer sig, en dotter som gör allt för uppmärksamhets och är extremt omogen, en dotter som dampar på allt.

livetmedanso
livetmedanso,
Hade jag inte haft en son också, som pluggar internationell ekonomi på universitetet, så hade jag förmodligen hängt mig pga mitt misslyckande 😉
nouw.com/livetmedanso
Anna
,

Men är du seriös? Du är MAMMA till en unge som du kastar framför bussen på ett sätt som borde vara kriminellt. Du insinuerar att Josefin är dum i huvudet eftersom hon inte klarade skolan och hennes enda tillgångar är hennes kropp. Du är hennes mamma och säger sådana saker. Det är så sjukt på så många plan. Stackars hennes som växt upp med dig som förebild, jag skäms verkligen men det är du som borde skämmas för det här inlägget. Fy fan.

livetmedanso
livetmedanso,
Josefin vet att jag inte tycker att hon är dum i huvudet. Just därför kan jag säga en sån sak med glimten i ögat. Hon vet att jag beundrar hennes driv och starka vilja och att jag alltid kommer stötta henne, när hon väljer sin EGEN väg. För hon har aldrig velat ta samma som alla andra. Redan på dagis vägrade hon sitta i ringen på samlingen. Skolan var fruktansvärt jobbig. Det visade sig vara en ADHD-diagnos och språkstörning som ställde till det. Där det förstnämnda också är orsaken till att hon ständigt måste testa nya saker och anta utmaningar. Jag har alltid stöttat mer än jag hindrat henne och med tanke på att hon är 20 år kan jag fortsättningsvis bara stötta henne. Hon har mött mycket motstånd genom livet, från andra situationer och människor. Hon ska aldrig behöva möta det från mig. Jag älskar henne och stöttar henne, vilka tokigheter hon än hittar på. Även om jag just nu försöker hindra henne från att ta Mc-kort och skaffa häst. Det räcker med OnlyFans och Milly just nu. Tycker jag 😉
nouw.com/livetmedanso
Sandra
,

Jag är verkligen imponerad över din ork. Du kämpar för alla dina barn, och är en riktigt stark kvinna. Blir upprörd över kommentarerna du får, att människor lägger sin energi på att skriva så SJUKA saker om dina BARN. BARN! jag undrar hur deras barn eller framtida barn lär må med deras fördomsfulla föräldrar som sitter och skriver sig trötta i fingrarna om andras liv och hur man ska leva och tänka. Så sjukt i min värld att man pratar till en annan människa på dehär viset som dom gör till dig. Du är en förebild som orkar jobba, ta hand om dina barn med funktionsvariationer för att dom ska bli accepterade i de här vidriga samhället. Är så imponerad av ditt driv. Du är en fantastisk människa. Men du får inte glömma dig själv. Var rädd om dig!

livetmedanso
livetmedanso,

Tack för din stödjande kommentar. Jag känner faktiskt att mina barn tagit sig LÅNGT, med tanke på de svårigheter/diagnoser de haft och fortfarande har. Men jag vet att folk som själva inte vet vad det handlar om har lätt för att döma. Och när det gällde äldsta dottern Sanna, så tog jag åt mig och trodde att jag gjort något fel. Framförallt när någon sa att jag behövde "sätta ner foten" mot henne, när det egentligen var precis tvärtom. Det är väldigt stor skillnad mot att sätta gränser/bestraffa dåligt uppförande och att hantera svår ångest och psykisk ohälsa. Idag vågar jag stå för vad jag gör och jag vet att jag gör rätt. Eftersom vi varit "i systemet med myndigheter" under så lång tid, så har jag dessutom fått mina strategier bekräftade många gånger om. Och positiva kommentarer som din överskuggar de elaka. Eller oförstående. Och jag kan välja att inte publicera dem. Tycker dock att folk kan få ta del av vad man möts av.

nouw.com/livetmedanso
J
,

Pfffft ”hade skaffat om det fanns när jag var 20”. Du är ju hetare än många 20-åringar! Kör på och starta en onlyfans!

livetmedanso
livetmedanso,

I så fall skulle min gräns vara ungefär densamma som på Instagram. Iklädd träningskläder 😅

nouw.com/livetmedanso
J
,

Äsch då, lev lite!