Hemgjord proteinglass

Innehåller affiliate-länkar

Jag har inte berättat om min hemgjorda proteinglass som är galet god. Eftersom jag desperat söker efter nya sätt att få i mig tillräckligt med protein (samtidigt som jag njuter av det jag äter och magen inte kraschar), så blir jag väldigt glad när jag hittar saker som fungerar.

Som proteinpannkakorna från Tyngre med kardemumma och kanelsmak.

Och mangoglass.

Johanna och jag har just varit och solat solarium och vad passar bättre än glass efteråt? Alltså mixade jag ihop en portion.

En halv banan, fryst i tunna skivor.

Knappt en deciliter frysta mango-tärningar.

En halv skopa neutralt proteinpulver.

Havremjölk till lagom konsistens (0,5-1 dl).

Mixa. Jag brukar köra i matberedaren, men egentligen är det nog bättre med mixern. Men jag väljer matberedaren för att kunna äta direkt ur bunken. Det är så svårt att skrapa ur all glass från den tunga glaskannan till mixern. Om jag gör en större sats, så skulle jag välja mixern.

Jag använder ett neutralt protein som jag har köpt hos Proteinbutiken.

Gillar

Kommentarer