En historisk dag när Löfvén faller

Jag har aldrig haft minsta lilla dragning åt vänster, men idag älskar jag Nooshi Dadgostar och funderar nästan på att rösta på henne om det blir extraval. Skojar bara, men det var en jävligt bra känsla att se Löfvén röstas bort idag. Även om jag tyvärr missade att se det i direktsändning, eftersom jag måste delta i ett SIP-möte exakt den tiden. Vilket störde mig enormt mycket. Misstroendeomröstningar hålls ju typ vart sextionde år, så det lär väl inte komma någon ny chans.

Dagen till ära tog jag i alla fall vägen igenom Riksdagshuset på väg hem från terapeuten.

Innan SIP-mötet tog jag mig igenom ett bröst- och axelpass, köpte en kaffe och hann precis ta ett dopp och sätta mig på bryggan och ansluta prick klockan 09:45. I solglasögon och blöt bikini. Kallar de till möte på min kaffe-på bryggan-efter-träningen-tid så blir det så. Jag hade dessutom avbokat min PT-tid för att hinna.

När de frågade vad vi behöver för stöd inför sommaren sa (nästan skrek) jag: Låt oss bara vara ifred i fem veckor!

För jag har bestämt mig för att bojkotta varenda bokad tid, vartenda möte, vartenda ALLTING och blockera fem veckor i min kalender till SEMESTER. Jag tänker inte ens svara i telefon. Det måste vara min rättighet. De andra ska ju gå på semester och lämna oss till vårt öde, så då tänker jag också checka ut. Från och med den 2 juli.

Naturligtvis tänker jag inte checka ut som mamma till Johanna. Men jag tänker BARA vara mamma.

Nu kommer det säkert inte att bli så, för de vill att hon ska lämna urinprov två gånger i veckan och att jag ska övertala henne att åka till både kontaktfamiljen och till sin pappa. Vilket jag inte kommer att göra. Ska hon åka till någon av dem, så får de styra upp allt själva. Inklusive betala biljetterna och hantera den ångest som uppstår innan, under och (kanske) efter resorna. Jag tänker inte lyfta ett finger. Jag vill bara att jag och Johanna ska bli lämnade ifred.

Förutom drogtester kommer vi troligen bli kallade till möte på vårt nya soc (Södermalm). Soc Ekerö har gjort en orosanmälan dit. På gott och ont. Kontakt med socialtjänsten är verkligen både något positivt och något negativt.

Johanna har suttit hos frisören hela dagen idag och kom hem tillsammans med Isak och en påse Donken-mat vid 17-tiden. Hon var så fin!

Gillar

Kommentarer

Motfriheten
Motfriheten,
Jag förstår ingenting utav allt med statsministern som pågår. Jag får såklart upp det i mina flöden på sociala medier men fattar ändå noll. Om du vill förklara på ett lättförståeligt sätt så skulle jag uppskatta det. Är inte särskilt bra på politik alls.
nouw.com/motfriheten
livetmedanso
livetmedanso,

Det är inget man kan förklara kort och lätt. Politik har ett ganska stort utrymme i samhällskunskapen i skolan, ändå är det många som inte förstår eller är intresserade. Det tragiska är att även oinsatta personer får rösta. Det borde krävas ett röstnings-körkort av något slag.

nouw.com/livetmedanso
Motfriheten
Motfriheten,
Jag försöker lära mig allt jag kan om politik och har gjort det ända sedan innan förra valet. Jag läste på massor inte för förra valet men ändå känner jag mig helt lost. För att inte tala om det som händer nu med statsministern för nu fattar jag absolut ingenting. Jag tror ofta det blir så att om man inte kan så mycket om politik så blir det att man röstar som sina föräldrar (om man är lite yngre) eller som sina vänner. Vill lära mig så mycket och jag är intresserad men min autism vill ha saker konkret och politik är allt annat än konkret känner jag.
nouw.com/motfriheten
Agnes
,

Regeringen + L, C (januari-partierna) ingick ett avtal Januari 2019 med 73 punkter (januari-överenskommelsen) som var L & C:s villkor för att släppa fram regeringen (som tidigare hade fått sin budget nedröstad av riksdagen). I avtalet stod att V och SD inte skulle få något inflytande. V valde ändå att släppa fram regeringen med två villkor (dock utan förhandlingar). Bla sa de att om ni innför marknadshyror gäller vi er. Nu har Januaripartierna genomfört en utredning som som kom fram att marknadshyror bör införas på nyproducerade hyresrätter. V har därför fällt regeringen tillsammans med M, SD och KD (oppositionen). V är emot marknadshyror medan M, SD och KD vill fälla regeringen av andra anledningar än hyror. Det finns alltså inte överenskommelse hos oppositionen utan V har anmält regeringen till talmannen och de andra har hängt på. Löfven har 1 vecka på sig att avgå självmant eller utlysa extraval. Annars kommer talmannen att avsätta honom.

Motfriheten
Motfriheten,
Tack snälla Agnes för förklaringen! Känner mig fortfarande förvirrad men förstår lite bättre av det som sker just nu iallafall. Stort tack! 🙏
nouw.com/motfriheten
livetmedanso
livetmedanso,

Det var SD som lämnade in misstroendeförklaringen, när V hotade med att göra det. De såg sin chans att få med sig V i omröstningen. Vilket de fick.

nouw.com/livetmedanso
Motfriheten
Motfriheten,

Jag känner att jag lämnar över politiken till er som kan istället.

nouw.com/motfriheten
svullo
svullo,
Jag röstar för röstnings-körkort 👍
nouw.com/svullo
Shining
Shining,

Jag röstar för "körkort" angående många saker i livet. 👍

nouw.com/shining