Wow vilken pizza det blev!

Herregud så gott det blev! Jag köpte färdig pizzadeg att rulla ut, bredde på en blandning av passerade tomater och tomatpuré, strödde på riven ost och fördelade sedan det vegetariska kebabköttet. Och jag la lök på min halva. Tio minuter i ugnen.. Kebabsåsen var ju redan klar.

Den som inte vet skillnaden mellan kebabpizza och framförallt kebabsåsen mellan Jönköping och Stockholm förstår inte denna upplevelse! Om det är något vi saknar, så är det Jönköpings kebabpizza. Varje gång vi varit i Jönköping sedan vi flyttade till Stockholm 2015, så är det ett MÅSTE att äta kebabpizza. Det är framförallt såsen man vill åt.

I Stockholm är det TVÅ såser, en röd och en vit.

I Jönköping är det EN kebabsås.

När jag fick tag i (det hemliga) receptet för några veckor sedan, så uppstod det första problemet. Det fanns nämligen inte ens kebabkrydda att få tag i här i Stockholm. Varken på ICA Kvantum, Coop eller Hemköp. Jag kollade i flera av deras butiker. Alltså fick jag beställa på nätet.

Men idag hade jag äntligen alla ingredienser och då var det dags. Jag och Johanna NJÖT!

Jag tog en pizzabit på 200 gram och enligt Lifesum blev det 380 kcal. Alltså en ganska snålt tilltagen middag. Den ska ligga på 528-690 kcal. Innehållet av fett låg på exakt 19 gram som är det jag ska äta till middag. För lite protein dock, men det löste jag med en proteinpannkaka och kvarg till kaffet ett par timmar senare.

Det finns varsin lika stor bit kvar tills i morgon. Jag längtar!

Gillar