Vilken bra dag det blev!

Äntligen har solen försvunnit från balkongen och det går att sitta där. Mellan klockan 17 och 20 när solen ligger på är det helt omöjligt. Vi har suttit i köket med fördragna gardiner och AC och ätit middag. Vego-schnitzel med potatis och pulversås. Wow! Jämfört med att beställa från Foodora så kände jag mig duktig, haha! Men Johanna var nöjd. Hon har bett om den maten i flera dagar.

Eftersom jag tog Theralen igår kväll var jag seg på morgonen. Men jag sov gott i natt! Visserligen var jag uppe och kissade och stängde av AC:n (det var den som väckte mig) vid halv ett, men jag somnade om direkt.

Det kändes dock motigt i benen på vägen till gymmet och jag hade lite vånda för passet med Kenny och Ulrica. Vi skulle göra nåt cirkelpass för bara benen idag. Och hade jag vetat vad som väntade, så hade jag vänt och gått hem igen. Tur att jag inte visste. Vi körde fyra olika övningar (jägarvila, sumoböj med kettlebell, utfallssteg och knäböj med tung boll i famnen), som vi körde i arton varv. Vi ökade antalet reps för varje varv. Och ett varv varannan minut. I början blev det öven en minuts vila, men när vi var uppe i arton reps på varje (i jägarböj 18 x 4 sek) blev det ungefär tjugo sekunders vila. Det var galet jobbigt att ställa sig i 72 sekunders jägarböj bara tjugo sekunder efter varv sjutton.

Men det var skönt efteråt! När svetten forsade och tightsen var helt dyngsura. Jättekul att gå raka vägen till en fika-dejt efteråt. Tack och lov kom K också ut från gymmet lika svettig som jag. Han messade och frågade om en kaffe precis innan vi körde igång klockan nio. Han tränar på Sats som ligger i kvarteret intill. Kul att han hörde av sig! Vi lärde känna varandra i höstas, när han tränade på samma gym som jag. Vi har inte träffats sedan vi hade en utekväll och en halv natts eftersnack i höstas. Vi tog en kaffe på bryggan och uppdaterade varandra på nuläget, innan han skulle iväg och jobba.

Efter kaffet med K la jag mig på bryggan för ett par timmars sol och bad. Jag hade tryckt bort ett samtal från Hanna på Maria ungdom, så jag förberedde mig på att hon skulle försöka ringa igen. Men hon messade i stället, där hon skrev att hon ville prata med mig för att boka in drogtester hela sommaren.

Då svarade jag (vilket jag sagt till henne två gånger tidigare) att vi inte vill ha några bokade tider i sommar. Att vi vill vara fria. Att frihet är det enda vi inte testat. Och att pressen/kontrollen på oss och Johanna leder till ångest och risk för att Johanna tar till droger eller andra dåliga beteenden (självskada, matkontroll etc.). Och Hanna förstod! Hon önskade oss en bra sommar och ska höra av sig vecka 33.

Yes! Vi är fria från socialen och Maria ungdom i sex hela veckor! Vi ska minsann visa dem att vi klarar det BÄTTRE på egen hand än med deras "hjälp" (som bara har förstört för oss i sex år).

Klockan var bara tolv och jag kunde checka av tre bra saker:

- Träning med Ulrica och Kenny.

- Fika med K.

- Bya bye Maria ungdom.

Dessutom hade Johanna skickat en bild på att hon åt toast och berättat att hennes kompis skulle komma klockan ett. Jag behövde inte ha någon orosklump i magen överhuvudtaget.

Däremot blev jag lite rastlös ändå efter tre timmar. Josefin hade ringt och vi hade bestämt att jag skulle komma till Östermalm och äta och ta en promenad med henne och Milly. Det som jag fick ställa in för en vecka sedan, när jag plötsligt måste hämta hem Johanna från Maria ungdom.

Under en av mina simturer ramlade en nagel av. Den andra tumnageln. Jag visste att det bara var en tidsfråga, eftersom jag dragit bort min egen nagel under igår kväll. Med hjälp av en pincett. Därför tänkte jag slå två flugor i en smäll, när jag ändå skulle till Östermalm. Så jag ringde till nagelsalongen på Fältöversten och sedan till Josefin. Jag fick en nageltid klockan 16:15 och om jag promenerade hela vägen från Liljeholmskajen till Fältöversten skulle jag och Josefin ha en timme på oss att äta på Klang Market. Jag var såååå sugen på deras chèvresallad.

Sagt och gjort. Jag hoppade i mina kläder och tog min tunga ryggsäck på ryggen och gick de dryga sex kilometrarna till Karlaplan. Josefin och Milly plockade jag upp på vägen. Och jag fick min chevrésallad - så god! Jag övertalade Josefin att vi skulle ta varsitt glas Prosecco också. Det var inte så svårt. Man ska ju passa på att sätta guld på fina stunder när möjlighet ges. Dessutom ville jag fira det som kändes som semester (inga tider på Maria ungdom).

Det blev turkos naglar idag. Jag gjorde om alla. Jag kunde ha nöjt mig med att laga bara den trasiga (precis som förra veckan), men det var ändå bara 7-10 dagar kvar tills alla måste fixas.

När jag satt där messade J som var hos oss förra veckan, som jobbar med ungdomar i kriminalitet och missbruk. Han som kunde ha blivit Johannas kontaktperson. Han hör av sig nästan varje dag och frågar hur det går för oss. Han har till och med erbjudit sig att ta hand om MIG, om jag behöver göra min steloperation av ryggen, haha! Det känns skönt att han finns där. Jag har sagt att jag gärna vill ta en fika eller promenad någon dag. För han verkar väldigt trevlig och bra.

Klockan var fem och jag kunde checka av ytterligare tre bra saker:

- Myslunch med Jossan och Milly.

- Nya naglar.

- Att J hörde av sig.

Nu återstod promenaden hem. Ungefär fyra kilometer. Det var tungt. Ovanligt tungt. Först fattade jag inte varför. Visserligen hade jag ett par nya blåsor på fötterna som gjorde ont, men det var benen som inte orkade gå. Då kom jag på! Morgonens benpass med Kenny, haha! Helt otroligt att de hade orkat gå 25000 steg idag.

Innan middagen var benen dessutom tvungna att bära mig till affären för att köpa potatis och mjölk. Och cigg och Cola Light till Johanna. Och lite annat.

Men nu ska de inte gå mer idag. Någon kvällspromenad är inte att tänka på. Förhoppningsvis orkar de ta mig uppför och nerför trappan ett par gånger till. För att duscha, ge Johanna Olanzapine och för att gå och lägga mig. Theralen är redan intagen och AC:n går för fullt i sovrummet. Målet är att inte vakna någon gång i natt och att inte vara seg i morgon bitti. Även om det inte spelar så stor roll. Jag ska träna på egen hand och har ingenting bokat på hela dagen.

Gillar