Veckans två utmaningar

Igår bestämde jag mig för att anta två utmaningar den kommande veckan.

1. Öva posering varje dag. Ordentligt. Inte bara lite vridningar på gymmet och tömma diskmaskinen i högklackat.

2. Sova utan sovmedicin (Alimemazin och Melatonin).

Jag började genast när jag tog beslutet. Kläderna åkte av och klackarna på.

Det är väldigt sällan jag använder fina underkläder, men den senaste tiden har jag varit sugen på att köpa lite nytt (eftersom båda döttrarna har samarbeten med Lounge underwear. Jag blir inspirerad när jag ser allt fint de visar upp. Därför ville jag använda de set jag har, för att testa om jag verkligen klarar av att leva i bygelbehå och skavande spetstrosor. Eller om jag ska satsa på bygelfria behåar och spetsfria trosor nästa gång.

Därför kom Johanna nerför trappan, för att gå ut och röka, och upptäckte mig framför hallspegeln i köket (japp, spegeln sitter i köket eftersom hallen är för liten) i stringtrosor, behå och högklackat. Hon tittade väldigt skeptiskt och halvt chockartat på mig. Och tog en lång omväg på andra sidan köksön.

- Gumman, det är lika bra att du vänjer dig. Det kommer bli en vanlig syn framöver, sa jag. Och så flexade jag alla muskler så mycket jag kunde. Johanna himlade med ögonen.

När jag träffade Maria i torsdags sa hon så många saker om poseringen och tävlingen, som jag inte förstod. Eftersom jag aldrig sett varken posering eller tävling o verkligheten. Hon sa att jag ska röra armarna på ett snyggt sätt i vändningarna. Och att jag inte bara ska vrida mig helt stelt. Att jag ska våga ta ut svängarna och göra "min grej". Jag insåg att jag MÅSTE se hur det går till i verkligheten. Alltså googlade jag fram några klipp från Bodyfitness på Luciapokalen 2018. Sedan ägnade jag kvällen åt att titta på dem. Och shit vad jag fattade helt plötsligt! Maria måste ha trott att jag är helt blåst och tappad bakom en vagn. Dessutom såg jag att det inte verkade så farligt. Många gjorde fel, blev rättade, domaren var tydlig med vad de skulle göra, många hade lika dåliga rumpor som jag och en del hade armar som var för långa (precis som mina) och en mage som var svår att hålla in (precis som min).

I stället för att bli skrämd av att titta på tävlingar och undra vad sjutton jag gett mig in på, så blev jag faktiskt väldigt mycket lugnare och tryggare.

Bland annat detta klipp såg jag:

Igår kväll skickade Maria dessutom alla foton och filmer hon tog i torsdags från vår poseringsträning. Och feedback med tips och instruktioner. Så gör hon efter varje gång.

Som ni ser är min pose minst lika snygg som de tävlandes, haha! Inte sämre än vissa i alla fall.

Nå, jag kände mig nöjd med att ha ägnat i stort sett hela min fredagskväll åt att öva praktiskt och att titta på tävlingar och ser hur det fungerar i verkligheten.

Det gjorde att jag bestämde mig för utmaning nummer två. Att "rena mig" från sömnpreparat. Jag kan inte ha så svårt att komma upp på morgnarna, som jag har när jag tar framförallt Alimemazin. Vilket är den av de båda tabletterna som faktiskt hjälper. Jag somnar på typ en sekund av den, om jag tagit tabletten 2-3 timmar innan jag lägger mig. Och jag vaknar oftast bara en gång på natten, stapplar in på toaletten och tillbaka i säng och somnar om på en sekund igen. Men jag är seg som sirap när alarmet går igår vid halv sju.

Och så vill jag inte ha det. Det är inte jag. Jag är normalt sett morgonpigg. Och det är något jag alltid har varit stolt över och sett som en bra egenskap.

Till att börja med la jag mig senare ön vanligt. Jag skulle inte ha kunnat somna klockan 22. Därför kollade jag extra länge på Greyzone, innan jag kröp i säng vid halv elva. Och jag somnade nästan direkt. Bra! Däremot vaknade jag och behövde kissa redan kvart i tolv. Och nästa gång halv två. Och sedan klockan fyra. Jag somnade om efter varje gång, men sömnen var liksom en blandning mellan sömn och vaket tillstånd. När jag vaknade vid fem gav jag upp och gick ner och tog första koppen kaffe.

Men jag ska inte ge upp. Det är bara så galet sjukt och jobbigt att jag måste kissa fyra gånger på en natt! Why???? Är det för att kroppen gör sig av med så mycket fett och skit just nu? Allt ska ju ut med urinen har jag hört. Så länge jag lyckas somna om är det ju hyfsat okej, men om jag blir liggande vaken funkar det inte.

Förhoppningsvis blir jag så trött och utmattad efter ytterligare en sån här natt, att jag sover som en stock natt tre. Vi får se. Och om det börjar påverka min energi på gymmet och min ork på dagarna. I så fall måste jag ge upp.

Nu är klockan sju och jag ska förbereda frukosten (lägga müslin i blöt i filen) och göra mig i ordning för att åka till gymmet.

Gillar