Veckans besök på MU

Jag sitter i väntrummet på Maria ungdoms öppenvård och svettas bakom ett munskydd. Det är ett krav här och jag väljer att inte ta den konflikten. Trots att det är emot mina principer att följa rekommendationen om munskydd.

Johanna träffar sin nya psykolog Daniel nu. Det är bara andra gången. Hon träffade honom första gången förra veckan, när hon var inlagd. Jag träffade honom bara som hastigast nu i väntrummet, när han hämtade Johanna. Av det lilla vi pratade, så fick jag ett väldigt bra intryck av honom och jag hoppas och tror att han ska klicka med Johanna.

Eftersom Johanna fyller 18 år om mindre än ett halvår stred jag för att hon skulle få etablera en psykolog-kontakt här i stället för på BUP. På Maria ungdom är hon välkommen i ytterligare tre år framåt.

Johanna har inte velat träffa någon psykolog tidigare. Bara motvilligt under utredningarna. Den senaste på SIS Ljungaskog. Den psykologen fortsatte hon faktiskt att träffa efter placeringen. Jag anlitade honom privat. Men det blev alldeles för omständligt, eftersom han bor i Lund. Det blev Johannas kontaktfamilj i Helsingborg som fick i uppgift att boka och hantera träffarna. Och när Johanna mådde sämre och sämre i höstas, så vägrade hon att träffa psykologen. Han ringde också till henne på Ekerö en gång i veckan. På söndagar. Men när hon mådde dåligt svarade hon inte.

Nu gör vi ett nytt försök med Daniel i stället. Och håller tummarna att det fungerar bättre.

Efter samtalet med psykologen är det dags att lämna veckans up (urinprov för den som inte är insatt i den här världens terminologi). Det har vi åkt hit för att lämna en gång i veckan, sedan Johanna kom hem från SIS i början på juni förra året. I början var hon tvungen att lämna två gånger varje vecka. Vilket blev väldigt besvärligt när vi behövde vara så mycket i Helsingborg (se tidigare inlägg) och när vi bodde på Ekerö och måste åka ända in till stan.


Uppdatering:

Det gick bra hos psykologen. Johanna pratar med honom. Utan att jag frågade, så berättade hon vad de pratat om.

- Han frågade vad jag drömmer om. Då sa jag att jag längtar efter att flytta hemifrån. Han frågade varför. Då sa jag att jag vill bo själv och slippa dig som vaktar mig hela tiden.

Haha, det är bra att han lockar fram mål hos henne!

Gillar