Vätsketömning dag 1

Jag tog Theralen och Melatonin igår kväll, för att sova så länge som möjligt i morse. Jag hade ställt klockan på halv sju, men somnade om och vaknade först klockan sju. Då fick jag skynda mig upp, för jag skulle hämta bilen på Medborgarplatsen och ta den till gymmet, innan passet med Farid klockan nio. Josefin skulle nämligen ta den till Audi för däckskifte efter träningen. Och jag hade bilnyckeln.

Hur kul med morgonkaffe utan mjölk? Not! Men det funkade ändå förvånansvärt bra. Om jag verkligen är inställd på något, så gillar jag läget och accepterar situationen. Om motivationen är tillräckligt starkt. Vilken den är nu.

Även till den strikta dieten och alla liter vatten jag måste dricka. Idag ska jag få i mig tre liter, utöver kaffet.

Dagens kostschema (fördelat på fyra måltider):

50 gram kolhydrater (ris, riskakor, potatis eller sötpotatis)

90-100 gram protein (fisk eller fågel)

4-5 sparrisar (per måltid)

10 gram olivolja (per måltid)

1 dl whey protein utan sötningsmedel (när jag vill under dagen)

Eftersom det är lättast att stå ut med hungerkänslorna INNAN dagens första måltid åt jag ingen frukost alls. Efter PT-passet klockan tio åt jag två riskakor (13 av dagens 50 gram kolhydrater) till kaffet (utan mjölk).

När jag kom hem stekte jag 200 gram torsk (36,4 gram protein) och kokade 80 gram ris (20 gram kolhydrater) och fräste några sparrisar. Med MASSOR av salt på alltihop. Och lite extra olivolja utöver stekning/fräsning.

Sedan åkte jag och Johanna till Andreas för veckans terapisamtal. Idag valde jag att INTE gå någon promenad eller shoppa. Att gå och äta var ju heller inte aktuellt. Så jag satt kvar i fåtöljen i väntrummet och passade på att ta det lugnt. Jag ska VILA mycket säger Farid.

Jag tog tunnelbanan hem i stället för att gå. När jag kom hem gjorde jag en proteinshake (utan smak och med vatten) med trippel espresso. Ett perfekt sätt att både sätta smak till proteinet och att slippa dricka kaffe utan mjölk.

Till middag ska jag äta en kycklingfilé och 100 gram potatis. Sedan finns det utrymme för både räkor. och skivad kalkon till kvällsmat.

I morse vägde jag in mig på 56,3 kg, vilket är min lägsta vikt sedan skilsmässan 2004. Då vägde jag 51 kg. Gissningsvis landar jag på 54-55 kg lagom till tävlingen, beroende på effekterna av vätsketömningen. Det ska bli spännande att se vad den för med kroppen.

Snart har jag klarat första dagen. Och jag har kissat typ tio gånger. Detta är vad som återstår av dagens tre liter vatten:

Gillar