Utomlands-känsla

Idag har det återigen varit 26-27 grader varmt och det blir inte ens kyligt framåt kvällen. Jag sitter i köket, för att slippa den bländande solen och armstäden på balkongstolarna som är i vägen för armarna när jag skriver på datorn. Eftersom det går att öppna dubbeldörrar, så känns det nästan som att sitta i ett uterum.

Jag har precis varit på Kvantum och köpt vego-skinka, snabbnudlar och vita Monster till Johanna och därmed ramlade dagens steg över 25000-strecket. Idag också. Innan middagen tog jag en promenad längs Årstaviken på sju kilometer och avslutade med att hämta ett paket och köpa en glass.

Tidigare idag har jag tränat med Farid, legat på bryggan med folk från gymmet och varit hos Andreas. Tanken var att jag skulle tagit en fika med Sami efter träningen, men han blev tvungen att åka till akuten med sin son som hade ramlat med en Voi. Det händer alltid saker när vi ska träffas. Märkligt.

Men det var trevligt att hänga med Camilla, Lovisa, Denice och Ida också. Det har blivit en vana att mötas på bryggan efter träning. Men i morgon ska det visst komma regn. Det kom några droppar under eftermiddagen idag också, just när jag hade satt mig på Mosebacke torg med en kaffe. På väg från terapeuten köpte jag en Mc Feast Chicken på Donken vid Hötorget och sedan valde jag bästa platsen för en njut-kaffe. De få regndropparna kändes knappt i hettan. Det var bara skönt och det luktade så gott när den varma marken blev blöt av regnet.

Johanna har hängt med Isak idag och kom hem ungefär samtidigt som jag kom hem från min kvällspromenad. Precis lagom till middagen (som hon inte åt särskilt mycket av).

Hos Andreas pratade vi mest om mina senaste sex traumatiska somrar och att jag förknippar det fina vädret och årstiden med vad som hänt tidigare. Det gör att jag får en orosklump i magen och känner mig rädd för sommaren. Ska det bli en sjunde hemsk sommar? 2020 var den absolut värsta, även om 2018 inte ligger långt efter. Jag ska berätta om somrarna 2015-2020 i ett separat inlägg.

Jag ligger så galet mycket efter med allt datorjobb nu när det har varit fint väder så många dagar. Jag har fullt med ohanterade/obesvarade mail i inkorgen, jag måste samla ihop förra månadens underlag till redovisningen och jag skriver knappt några inlägg på bloggen. Det vore verkligen bra med regn i morgon, så att jag får lite annat gjort än att sola och promenera. För jag kan ju INTE vara inomhus (och absolut inte fokusera) när solen skiner ute. Den som inte själv upplever det problemet kommer aldrig förstå vad jag menar.

Bilder från dagen: Gymmet, Mosebacke och glasspapperet från promenaden.

Gillar