Uppe långt innan tuppen

Idag vaknade jag vid halv fem. Då hade jag inte varit uppe och kissat på hela natten - wow! Men jag kunde tyvärr inte somna om, så klockan fem steg jag upp och satte mig i soffan med en kaffemugg.

Men jag behöver nog inte ha panik över att jag bara får sex timmars sömn numera. I stället för åtta eller nio timmar. Dessutom ofta sönderhackad av toalettbesök. Min terapeut sa att naturlig sömn håller betydligt högre kvalitet än "tablett-sömn", även om det känns tvärtom. Och om jag tittar tillbaka, på åren INNAN jag började ta sömnmedicin, så var jag alltid nöjd med sex timmar. Jag försökte till och med lära kroppen att klara sig på ännu mindre (satte klockan på halv fem varje morgon) för att få fler vakna timmar. För på den tiden räckte dygnets timmar inte till allt jag ville hinna.

Förhoppningsvis kommer jag snart tillbaka till ett sådant liv. Hellre för få timmar på dygnet ön för många. Det finns inget värre än att klättra på väggarna, vara rastlös och inte ha något att göra. Jag pusslar hellre med min tid och lever under stress. Tidsstress alltså. Inte psykisk stress i form av oro och icke-kontroll.

Jag tycker om att ha ett fullspäckat schema. Det gör mig motiverad och effektiv. Om det handlar om saker jag vill ha i mitt liv alltså. Inte möten på socialen och såna saker. Inte saker som naggar på min sociala energi.

Reaktionerna på Johannas och min senaste frågevideo har varit överväldigande. Främst i kommentarsfältet på Youtube såklart, men jag har även fått meddelande-förfrågningar på Instagram från personer som sett videon och tackat för att vi delar med oss. Det känns väldigt bra att kunna bidra och hjälpa andra. Där känner jag att jag snuddar vid något jag kanske vill syssla med i större omfattning. Att göra något med all den erfarenhet vi har. Så att allt liksom inte hänt i onödan.

"Liksom" är för övrigt ett ord jag över-använder hörde jag i videon. Men Johanna sa att hon inte reagerat på det, trots att hon suttit och redigerat i timtal och lyssnat på hela inspelningen typ framlänges och baklänges hundra gånger.

Några av kommentarerna:

Nu är klockan sex och det är så skönt att jag hinner göra lite andra saker än att bara vakna, göra mig i ordning och äta frukost innan gymmet. Plötsligt har jag fått mina älskade morgontimmar tillbaka! Tid när jag alltid känner lust och inspiration, även om det bara handlar om att vika gårdagens tvätt. Men också till att svara på mail, betala fakturor och skriva blogginlägg.

Hösten 2015 gick jag en massa utbildningar. Det var en av anledningarna till att jag ville flytta till Stockholm. För att kunna gå diverse helgkurser eller andra korta utbildningar inom områden som intresserar mig. Under 2015-2016 gick jag en bokföringskurs, en aktiekurs, en investerarutbildning, en kurs i Wordpress och en skrivar-författarkurs. Och alla Balansekonomis utbildningar.

Och alla hemuppgifter gjorde jag nästan uteslutande mellan klockan fem och sju på morgnarna. Framförallt skriv-uppgifterna i författarkursen. Det var under de tysta och ensamma morgontimmarna jag kunde formulera mig bäst. När mitt huvud var utvilat och helt ifred. Och opåverkat av den nya dagens alla intryck.

Jag har saknat mina tidiga morgnar, sedan jag började "droga" mig på kvällarna 2018 och har vaknat i sirap varje morgon. Både fysiskt och mentalt. Det har tagit mig timmar att bli vaken. Då har det fungerat bäst att använda den tiden på gymmet. När hjärnan ändå inte fungerat ordentligt. Och jag har blivit van vid att träna med seghet i kroppen.

Inte konstigt att jag plötsligt orkat träna fyra timmar varje dag sedan jag slutade med sömnmedicin i fredags kväll. När jag orkade träna tre timmar MED medicinen, haha!

Det finns dock ett problem med fler vakna timmar per dygn: det blir svårare att hålla nere mitt kaloriintag. Jag är redan vrålhungrig och vill ha frukost. En och en halv timme tidigare än jag brukar... Men jag ska hålla mig till klockan sju. Och vara på gymmet halv åtta i stället för halv nio. Då har jag gott om tid att hinna hem innan dagens två möten:

Klockan 13 ska jag till The Park, som är ett så kallat coworking-space några kvarter hemifrån. Jag ska bara dit och få en visning, för att se om det verkar trevligt och är en plats jag vill hänga på framöver. I stället för att sitta hemma och jobba. Jag behöver komma hemifrån. Dels för att kunna fokusera bättre på datorjobb men också för att ge Johanna mer space och för att själv se folk och inte vara isolerad. Mitt liv behöver öppnas för världen igen. Tidigare satt jag på Helio GT30, men det är onödigt dyrt och det var alldeles för mycket spring av utomstående människor. Såna som var där för event och andra evenemang.

Klockan 15 ska jag till RM & Partners på ett möte.

Och sedan kommer min fina son Petter på besök från Jönköping! Mer om honom i ett senare inlägg. Men om det inte blir några inlägg ikväll eller i morgon, så beror det på att han är hos mig. Jag får inte så mycket egentid då nämligen. Jag vill inte sätta mig vid datorn när han vill umgås med mig. Såklart :)

Gillar