Ultraljud av den onda foten

Läkaren (eller om han hade någon annan befattning) hann inte mer än kleta på gelé och sätta ultraljuds-konsolen (eller vad det heter) mot undersidan av min fot, innan han såg att något är rejält fel i min fot. En tjock klump av något. Dels en rejält inflammation av senskidan, men också en stor risk att senan som löper i senskidan har gått av eller är svårt skadad.

- En normal människa hade tänkt att det kanske var läge att vila, när hon fick så ont i foten i somras. Men inte Annsofie, hon bara bytte skor och fortsatte att gå, sa han. Dock med viss beundran i tonfallet, haha!

- Annars hade jag hamnat på psyket i stället för här, svarade jag då.

- Du offrade hellre en fot? skrattade han.

- Kommer den inte att läka, frågade jag.

- Jag skickar tillbaka resultatet av undersökningen till remitterade läkare, så får han ta beslut om vidare utredning och eventuella ingrepp.

- Okej, vi har ett videosamtal inbokat nästa fredag, sa jag och tackade och gick. Hela besöket hade tagit tretton minuter och jag hade fått komma in exakt i tid. Snabbt och smidigt.

Eftersom foten inte kan bli mer skadad än den redan är, så bestämde jag mig för att promenera från Karlavägen 100 och hem till Södermalm. Drygt fem kilometer. Via Medborgarplatsen för att hämta ett paket från Gymshark på Direkten i Söderhallarna. Det var skönt väder och jag hade bara gått till och från tunnelbanan hittills idag.

Fortsättning följer... Både när det gäller foten och paketet från Gymshark.

Gillar