Ultraljud av armbågen

Innehåller affiliate-länkar

På förmiddagen körde jag ett benpass. Ganska lätt, eftersom jag fortfarande hade träningsvärk sedan i förrgår. Och med fokus framsida i stället för baksida. Dessutom började jag med en timme på cykeln. Egentligen skulle jag cykla en halvtimme, men först kom Helene (Ice från Gladiatorerna, min före detta PT/coach) och började prata med mig om tävlingen och sa att jag absolut har potential att hamna på pallplats framöver, om jag blir bättre på poseringen. Hon är inte den som strör komplimanger och beröm omkring sig och hon tyckte absolut att jag ska tävla igen.

Varför skulle hon väcka ett uns av lust i mig, när jag hade grävt ner allt vad tävlingar heter två meter under jord?

Sedan kom Vendela och satte sig på cykeln bredvid mig för att prata. Om vaccinering och vaccinpass. Vi har samma åsikter där och behöver hämta stöd hos varandra titt som tätt.

Under träningen kände jag mig lätt förkyld. Jag hade dessutom vaknat med huvudvärk i morse. Och hade huvudvärk både igår eftermiddag/kväll och i förrgår. Något är det som spökar lite i kroppen. Det var också en anledning till att jag tog det lite lugnare än planerat.

På hemvägen köpte jag pokébowl till mig och Johanna. Hon hade dock ingen matlust, utan satt bara och pillade och såg illamående ut. Så jag bad henne ställa in sin bowl i kylen och äta den senare, innan hon åkte till på tatuering. Själv skulle jag iväg redan klockan tolv. Till GHP Idrottscentrum med min högra armbåge.

Där fick jag först träffa en sjukgymnast, som undersökte armen och bekräftade att något inte är som det ska. Och han såg en lätt svullnad på den knöl som är öm. För att utesluta en spricka eller att en flisa lossnat vid stötvågsbehandligen (som utlöste problemet) ville han skicka mig på ultraljud. Det fanns en tid fyrtio minuter senare.

Under tiden gick jag till Josefin och hämtade ett par nya Uggs som hon beställt till mig. Ett par veganska kopior för 263 kronor. Jättefina! Jag hade redan ett par sedan tidigare, men de var i storlek 37 och lite små, så dem hade jag gett till Johanna.

Ultraljudet visade att det "bara" är en inflammation i senan.

Inflammation i senskidan under foten och inflammation i en sena i armen. Borde jag kanske VILA från promenader och all träning som involverar armarna en vecka eller två? Och trycka i mig Diklofenak och smörja med Voltaren? Sjukgymnasten sa att jag borde fokusera på benträning ett tag och undvika att belasta min arm... Hm, jag ska fundera på det. Om jag ska ha lite julvila. Troligen inte.

Idag skulle jag ha åkt till Sundsvall och bott på hotell i två nätter. Spa och middag ikväll, styrelsemöten (3 st) på dagen i morgon och julbord på kvällen. Men jag var inte välkommen eftersom de fick veta att jag är ovaccinerad. Därför fick jag tre extra dagar den här veckan. Idag passade jag på att boka in GHP och i morgon har jag (spontant nu ikväll) bokat tatuering. Egentligen borde jag vara med på styrelsemötena via Teams, men jag sätter hårt mot hård. Blir jag portad från att delta på plats, så tänker jag inte vara med digitalt. Sån är jag.

Ikväll har jag varit på återvinningen och slängt fyra kassar och en stor kartong (ihopvikt under armen) på återvinningen, solat solarium, handlat mat och hämtat ett paket på Södra station. Johanna har åkt till Josefin för att sova där.

I paketet var det en ny kappa från Gant, som jag beställde i lördags kväll. Jag har motsvarande modell från förrförra året i svart. Den är så lång och varm och skön! Och den nya kändes nästan ännu tjockare och fluffigare. Nu ser jag fram emot en kall vinter med restriktioner, så att jag MÅSTE vara utomhus och inte får gå in någonstans. Eftersom jag köpt så mycket varma utomhuskläder. Även mössor och tjocka vantar. Och fuskpolo och halsduk. Och flera olika kängor.

Gillar