Två komplimanger idag

De två personer som gav mig komplimanger idag hade ingen aning om hur viktiga de var just idag. En dag när tillvaron rämnade igen.

Det började på gymmet. Jag körde mitt ryggpass och höll på i kabelmaskinen, när en man började köra frontböj en bit ifrån mig. Han brukar söka kontakt, även om jag alltid bara svarar på tilltal och inte bjuder in till fortsatt samtal. Han frågade varför jag aldrig kör mark och böj med skivstång och jag svarade att det gör jag visst. Minst en gång i veckan. Men att jag minskat på det senaste tiden på grund av ryggen. Vi småpratade lite mellan våra set och sedan gick jag till andra delen av lokalen. Men när jag skulle gå kom han fram till mig och sa:

- Du har blivit smalare, eller hur? Runt midjan. Du ser mer tajt ut. Hårdare inför sommaren. Har jag rätt?

Oops, det syns alltså? Jag tycker mig ha känt att tightsen sitter lösare i midjan och jag känner mig inte längre obekväm i korta toppar. För ett par månader sedan började jag ha långa toppar, för jag tyckte att det blev en enda tjock valk mellan linningen på byxorna och resåren under sportbehån.

- Nu gjorde du min dag! Det syns inget på vågen, men jag har räknat kalorier och justerat min kost i snart tre veckor. Just för att omfördela kilona lite. Det verkar lyckas!

För det är precis så det funkar med mig. När jag justerar och skruvar lite grann, så får det genast effekt. Jag har inte gått ner ett enda hekto sedan jag började räkna kalorier in och ut. Men jag känner att midjan blir smalare och musklerna mer tydliga. Promenaderna gör säkert sitt till också. Idag har jag gått över 30000 steg och snittet för veckan blev strax under 25000 steg/dag.

Nu blev jag definitivt peppad att fortsätta!

Ännu bättre blev det när jag köpte jordgubbar och bigarråer utanför Södra station. När jag hade betalat sa den unga tjejen bakom disken:

- Jag måste bara säga en sak. Du är verkligen jättesnygg!

Wow! Vad jag älskar folk som säger vad de tänker och tycker, när det kan ge så mycket positivitet till en annan människa. Hon hade ingen aning om vad jag fått veta bara två timmar tidigare. Och hur mycket den kommentaren betydde just då.

Mest tacksam är jag dock över att jag har förmågan att fånga positiva saker och hämta energi ur dem, trots att världen rasat samman. Jag har dock just pratat med min exman och till honom sa jag att jag har lust att sölja lägenheten, magasinera mina saker, skicka Johanna till honom och dra dit pepparn växer. Någonstans långt bort. Ensam. För att jag inte orkar mer.

Ena stunden orkar jag hur mycket som helst. Just hit me! För att i nästa stund vilja lägga mig platt på marken (eller packa och dra) och ge upp. Men om jag känner mig själv rätt, så kommer jag aldrig att ge upp. Det är inte min grej.

Tips: Jordgubbar med keso - mums!

Gillar