Två gosiga djur

När Johanna kom hem igår kväll hade hon med sig en stor nalle. Då menar jag inte vanligt stor utan EXTREMT stor. Jag frågade henne vad den skulle heta och hon svarade Björn. Det var ju passande. Ungefär som en katt vi hade. Den hette Kissen, eftersom vi inte kunde komma på något bättre. Det var lite pinsamt de gånger jag satt i väntrummet hos veterinären och personalen ropade upp att det var hans tur. Men det blev förstås ännu värre, när vi skaffade en katt som hette Stjärt. Egentligen hette han Macropis, men Johanna började kalla honom för Stjärt. Sedan sa alla det.

Vad är det för fel på oss och namn på djur?

Johanna sov ju hos Josefin i natt och kom inte hem förrän framåt eftermiddagen. Precis lagom till middagen faktiskt. Hon var lite hemlighetsfull, när jag frågade hur hon haft det och vad de hade gjort. Redan igår kväll blev jag lite konfunderad och jag förstod inte riktigt varför hon absolut ville åka till Josefin och sova där. Särskilt inte som hon varit borta i drygt två dygn och hade en massa kassar från Gekås att packa upp

Men sedan såg jag några bilder på Josefins Instagram story och fick mina aningar... Har hon köpt en hund eller har hon bara lånat den? Johanna bara ler när jag frågar. Båda tjejerna är väldigt bra på att hålla varandras hemligheter, haha!

Nu i eftermiddag har jag haft besök av Sami från gymmet. Vi träffades på morgonen och jag frågade om han ville komma och titta på vår nya lägenhet. Trevligt! När vi flyttade till stan var det av just precis den anledningen - att det ska vara lättare med spontana träffar och fler folk som hälsar på.

Även om det fortfarande inte varit så många hemma hos oss (förutom TipTapp och folk som levererar mat eller möbler), så känner jag mig inte längre isolerad. Inte överhuvudtaget. Bara VETSKAPEN om att vänner och andra finns inom räckhåll gör stor skillnad.

När Sami hade gått gick jag upp till Johanna. Hon hade varit instängd på sitt rum hela tiden och jag trodde att hon packade upp sina nya saker. Men icke. Hon låg i Björns famn och sov gott. Jag försökte väcka henne, för att hon ska kunna sova i natt.

- Mamma snälla, gå ut och låt mig sova! Efter den här helgen är jag helt slut.

Det kan jag i och för sig förstå. I tre dygn har hon varit iväg och hittat på och upplevt saker. Så många nya intryck! Framförallt för någon som brukar tillbringa hela dagarna i en säng. Där tillvaron inte är större än det egna rummet. Dessutom har hon ju tillbringat två dygn på Maria ungdom den här veckan. Hon har haft personer omkring sig fem av veckans sju dagar. Personal och andra ungdomar på Mu och Josefin och Eveline i helgen. Förresten var hon en halvdag hos frisören också, vilket jag vet tar på krafterna.. Allt som kräver social kompetens och interagerande med andra människor tar energi av henne.

Så hon ska få vila en stund till hos Björn.

Gillar