Tur och retur Jönköping igår

Igår var första dagen sedan jag startade bloggen, som jag inte skrev något inlägg. Jag orkade helt enkelt inte.

Jag och Johanna åkte nämligen tur och retur Jönköping, för att lämna Milly till Petter. Josefin åkte till Spanien idag och Petter ville låna hunden under tiden. Eftersom Josefin hade massor att göra innan avresa och vi har all tid i världen, så erbjöd vi oss att skjutsa Milly. Plus att Johanna tycker om att åka bil. De senaste dagarna har hon mest legat i sängen och då tyckte jag att det kunde vara bra med miljöombyte. Inuti en bil.

På morgonen blev det lite stressigt, för jag måste få tag i antibiotika till Johanna. Först chattade jag med Capio och sedan skulle jag hitta ett apotek som öppnade innan klockan tio. Plus att jag skulle promenera en mil. För att kunna sitta stilla i en bil i 70 mil. Och jag skulle hämta bilen och Milly på Östermalm. Planen var att komma iväg senast klockan tio, för Petter skulle åka och jobba på eftermiddagen och vi måste lämna Milly innan dess.

Vi kom iväg halv elva, men hann i bra tid i alla fall. På första bilden har vi kiss- och rökpaus på vägen och på andra bilden träffar Milly Idas föräldrars hund Mario. Petter och Ida passade den också.

När vi hade lämnat Milly till Petter åkte vi till en pizzeria som gör vegetarisk kebabpizza. Johanna var där med sin pappa och Josefin för ett par veckor sedan, när de var i Jönköping. Johanna och jag delade på en pizza. Jättegott!

Sedan åkte vi förbi Bashults går för att säga hej till Sanna. Jag sprang upp till huset och pratade några ord med min syster och hennes man också. Totalt stannade vi i tio minuter och Johanna klev inte ens ur bilen. Det gjorde hon inte hos Petter heller. Bara på pizzerian. Men man får vara tacksam för det.

När vi sagt hejdå till Sanna åkte vi tillbaka till Stockholm. Halv sju parkerade jag hemma på gatan. Resan gick över förväntan. Allt flöt smidigt och vi var hemma tidigare än beräknat. Så jag hann ta en kvällspromenad också. Drygt sex kilometer. Det gjorde att jag stängde alla tränings- och rörelseringar på min Apple Watch, trots en hel dag i bilen.

Det jobbigaste med bilresan var min rygg. Ischiasnerven skrek exakt hela vägen. Trots dubbla doser Diklofenak och Alvedon. Jag kan promenera och träna utan några större problem, men sitta är fan omöjligt. Oavsett om det är hemma, på nagelsalongen eller i bilen. Inför besöket hos frisören idag förberedde jag med ännu mer smärtstillande innan, plus promenad dit (3 km) så det gick faktiskt bra. Men i bilen måste jag rulla ihop mina träningstajts (som jag rotade fram ut träningsväskan som stod på passagerarsätet) och rulla ihop till en boll och lägga under vänster sittben, för att avlasta nerven lite. Det hjälpte någorlunda. Typ halverade ilningarna och smärtan.

Förutom frisören har jag tränat ett långt och härligt benpass idag. Det var underbart att vara tillbaka på gymmet, efter gårdagens vila och måndagens träning i Sundbyberg. Jag var så taggad!

När jag gick från gymmet mötte jag min kompis Magnus, som just skulle gå en runda med sin hund, så vi tog sällskap runt Tanto. Jag köpte en kaffe-to-go och drack på vägen. Trevligt!

Ikväll har jag gått runt Södermalm (Tanto, Hornstull och Söder Mälarstrand). Totalt 29884 steg idag. Plus benpasset. 1596 brända kalorier. Klockan är snart 22 och jag ligger på ett underskott på 1059 kcal, så jag måste nog äta en halv burk Ben & Jerry Halfbaked framför min serie strax. Jag köpte en burk till Johanna och hon delar nog gärna med sig.

Eller också tar jag en burk kvarg och 50 gram jordnötter. Vilket är mest troligt, haha!

Gillar