Tredje advent

I morse vakande jag halv sju efter en hel natts ostörd sömn. Först trodde jag att det var måndag, men sedan kom jag på att det var söndag. Tredje advent. Då unnade jag mig en extra lång kaffestund i soffan och tände adventsljusstaken. Och tittade igenom alla flöden i sociala medier och bemötte de kommentarer jag fått i de trådar jag var aktiv i innan läggdags igår. Något jag måste göra nästan varje morgon. Jag skriver ganska mycket på diverse sidor och inlägg. Just nu handlar det nästan uteslutande om vaccinering och vaccinpass. Men också om politik och andra samhällsproblem. Och på lokala sidor som handlar om trafiksituationen i Stockholm och boendesituationen på Södermalm.

Prick klockan nio satte jag mig på cykeln på gymmet.

Idag kände jag mig helt återställd och taggad. Jag bestämde mig för att återgå till att köra ben varannan dag. Alltså var det dags redan idag och inte först i morgon. Nu ska jag fan bygga ben och rumpa! Jag fick en plötslig jättelust att kämpa för det. Och jag brände fler kalorier per halvtimme än jag gjort de senaste månaderna. Jag supersetade och jag växlade över till nya övningar, parallellt med de jag avslutade. Och jag körde gående utfall och enbenspressar. Och hiptrust. Och jag avlutade med ytterligare en halvtimme på cykeln och promenad hem. Med kaffe i handen. Jag hade nämligen inte med mig någon termos till gymmet. Nu får det vara slut på långa tretimmarspass. Nu ska jag köra effektiva tvåtimmarspass och belöna mig med kaffe efteråt. Och promenera hem när vädret (och tiden) tillåter.

Klockan var prick tolv när jag kom hem och snabbt som attans slängde jag fram resterna från gårdagens tacos till mig och Johanna. Varför har jag inte upptäckt taco-båtarna tidigare? De är ju grymt praktiska! Och precis lagom att äta två stycken. För Johanna är det lagom att äta en. Och lämna en bit.

Efter lunch promenerade jag till Josefin. Det är 3,6 kilometer till henne. Och det var 3 km hem från gymmet. Härligt att ha promenad-ork igen. Eftersom Josefin har ont i halsen köpte jag ingefära till henne. Och varsin lussekatt att fika. Innan jag promenerade hem. En omväg via Stureplan, Kungsgatan, Drottninggatan och Gamla stan. Totalt 4 km. Jag bestämde träff med Johanna på Coop, där hon skulle hämta ett paket, innan vi gick hem och hade adventsmysfika med lussekatter. Jag har bestämt mig för att äta två varje dag, för att fylla ut rumpan igen. En i varje skinka.

Om jag ska satsa på att BYGGA på gymmet framöver, så måste jag KÄKA också. Det känns bra!

Äta bra mat och extra mycket, bygga på gymmet, flytta döttrarna, renovera på Östermalm - jag har plötsligt fått massor att fylla mitt liv med efter tävligen. Tomrummet jag upplevde för bara en vecka sedan är redan borta!

Ikväll ska jag börja kolla på den nya säsongen av Lyckoviken - kul!

Gillar