Träning, brygghäng och terapeut

Idag stod ben på schemat, men tyvärr bråkade ischiasnerven under nästan hela passet, så jag kunde inte ta i så mycket som jag ville. Det var inte förrän jag gjorde sumoböj i smithmaskinen i slutet av passet, som nerven kom loss och strålningarna lättade lite. Men jag hade i alla fall inte glömt ta med mig bältet idag, så det använde jag.

Precis när jag skulle gå ut från gymmet, för att köpa en kaffe och fralla och sätta mig på bryggan i 90 minuter (innan vi skulle till terapeuten) så messade Johanna:

"Måste jag gå dit idag? Mitt smink blev helt fuckat så jag måste börja om och de borrar så mkt så kommer flippa snart."

Det där borrandet tar verkligen av hennes energi. Så typsik att de skulle hålla på PRECIS utanför hennes fönster just idag, när hon redan hade ångest för att åka till terapeuten.

Jag ringde upp henne och lyckades övertala henne att chilla. Hon hade gott om tid på sig att göra om sminket och vi kunde ta en taxi i stället för tunnelbanan. Hon hummade ett okej. När jag stod och betalade mitt kaffe kom ett nytt sms:

"Sänkte ljusstyrkan på spegeln så nu ser sminket lite bättre ut i alla fall"

Hon avslutade med ett hjärta. Tack, då kunde jag njuta av min stund på bryggan tillsammans med min kompis Magnus, som skulle komma dit en sväng och hänga ihop med mig.

När jag kom hem stod (som jag skrev i förra inlägget) en byggare på VÅR balkong och Johanna hade inte vågat gå ut och röka på hela förmiddagen. Eller ta något att äta i köket. Hon var INTE preppad för terapeuten, vilket visade sig när vi kom fram och satt i väntrummet. Då sa hon att hon inte pallade, för hon var helt slut pga värmen, byggarna och oväsendet hemma. Hon ville bara vara ensam i tystnad.

Andreas och jag föreslog att hon skulle sitta kvar i väntrummet i en timme (det var inga fler terapeuter eller klienter i lokalerna) och så skulle jag börja. Sedan skulle vi komma ut och fråga om hon ville träffa Andreas den andra timmen.

Och det funkade! Hon hade fått återhämta sig i lugn och ro och hunnit gå ut och ta en cigg, under tiden jag träffade Andreas. Och sedan följde hon med honom in. Toppenbra! Under tiden hon var där inne gick jag till Bröd & Salt och åt en sallad och tog en kaffe, innan jag väntade på henne ute på gatan.

När vi kom hem hade byggarna avslutat för dagen och vi kunde sätta oss på balkongen med kaffe och cigg (inte jag såklart) och småprata ifred.

Klockan fem skulle någon komma och köpa en av mina AC, som jag har liggande på Blocket. Eftersom Sanna inte ville ha någon. Men han kom aldrig. Så typiskt, för jag höll mig hemma enbart för den skull. Egentligen ville jag ge mig ut i solen och de sköna 27 graderna. Jag försökte både ringa och messa, men fick inget svar. Irriterande!

Halv sex gav jag upp och tog en 12 km promenad runt hela Södermalm. Vid Kajsas på Kajen köpte jag en STOR mjukglass! Den var jag definitivt värd, efter allt oväsen, få Johanna till terapeuten och irritationen på den misslyckade Blocket-försäljningen. Och som kompensation för den nya jättestora blåsan på höger pek-tå. Jag har tagit en bild på den, men det är ingen trevlig syn. Så jag låter bli att lägga upp den, haha!

27873 steg idag. I värmen. Då blir det blåsor.

Gillar