Torsdag med lagom mix

Det har varit en bra torsdag med en lagom mix av olika ingredienser. Till att börja med ställde jag ingen klocka, eftersom jag har SEMESTER. I normala fall hade jag vaknat runt klockan sex i alla fall, men inte när jag tar Theralen på kvällen. Idag vaknade jag inte förrän klockan sju. Det var lite dumt, för jag hade egentligen velat hinna ta det lugnt hemma på morgonen, träna i två timmar och ändå vara ute på bryggan klockan tio.

Klockan blev halv elva innan jag satte mig på bryggan med mitt kaffe och min ostfralla. Men det var okej i alla fall. Jag stressade inte igenom mitt träningspass och jag tog mig tid att prata med de människor jag ville. Träningen kändes viktigare än en extra sol-halvtimme.

På bryggan hade jag sällskap av tre tjejer från gymmet. Men det blev inget bad, eftersom vi låg på "fel" brygga utan stege. Men jag prioriterade socialt umgänge framför ensamhet på "rätt" brygga. Den ska jag välja i morgon, om det blir fint väder, för då ska jag umgås med folk på eftermiddagen och kvällen i stället. Först frisören och sedan en tjej jag lärt känna på Facebook. Vi har träffats en gång tidigare.

Kvart över ett traskade jag dock hemåt i värmen, för jag hade lovat Johanna att skjutsa henne till Hässelby. Hon frågade om jag kunde, men sa att hon kunde åka kommunalt om jag hellre ville sola. Men jag gör så gärna saker för henne. Saker som underlättar. Och saker där vi får vara tillsammans ett par timmar.

Vi promenerade till bilen på Medborgarplatsen, åkte i trekvart till Hässelby och under tiden hon gjorde fillers på en salong (ett samarbete) tog jag en kort promenad runt några kvarter. Och sedan satte jag mig på en sten i skuggan. Det var 28 grader varmt.

Efter Hässelby åkte vi till Max och köpte varsin islatte. Killen i kassan kommenterade mina biceps och frågade hur ofta jag tränar och hur mycket jag tar i bänk. När jag kom ut på parkeringen kom det ytterligare två killar som pekade på mina armar och gjorde tummen upp. De senaste två veckorna har det hänt ofta under mina promenader, att folk (bara killar) kommenterar mina muskler. De har blivit mer definierade, sedan jag började räkna kalorier. Även på gymmet får jag massor av kommentarer, även från sådana jag inte brukar prata med. Det ger motivation att fortsätta med både träningen, kosten och promenaderna. Det är en kombo av alla tre som gett resultat.

Vi tog oss genom rusningstrafiken tillbaka till Medborgarplatsen och därefter promenerade vi tillbaka hem. Bra för Johanna att få totalt tjugo minuters frisk (varm och kvalmig) luft och motion idag. Hon hade förresten shorts idag också och det gör mig så glad. Att hon bejakar sommaren och värmen och inte protesterar genom att packa in sig i en massa stora och varma kläder. Vi har haft tillräckligt många sådana somrar. Inte ens i Spanien har hon haft shorts på sig.

Ikväll har jag tagit en mils promenad runt Södermalm. Naturligtvis tog jag en acaibowl i Tanto Juicebar. Jag kan inte gå förbi utan att sätta mig. Egentligen hade jag siktet inställt på en glass vid Hammarby-slussen, men det kändes mer läskande med en fräsch acaibowl i den tryckande värmen. Jag var varm och törstig efter fem kilometer.

Nu måste jag springa upp och sätta igång AC:n i mitt sovrum, så att den kyler ner rummet tills jag ska gå och lägga mig om en timme!

Gillar