Tisdagar i april

Hela april har jag vikt tisdagar till möten kring Johanna. Det var likadant i höstas, när vi bodde på Ekerö. Då hade vi alltid up (urinprov på Maria ungdom) på tisdagar, eftersom det var enda dagen det var mottagning där ute. Sedan vi flyttade in till stan har det blivit olika dagar och det funkar inte för mig. Jag är en rutinmänniska och vill ha fasta tider till saker och ting.

Därför ska vi till Maria ungdom varje tisdag eftermiddag framöver. För möte med psykolog Daniel och för att göra drogtest. Samma förmiddagar har jag möte med "min kompis Jessica". Då är en och samma dag blockad i kalendern och alla andra dagar är fria till annat.

Sista april slutar dock Jessica och vi kommer bara träffa Daniel.

Idag träffades jag och Jessica på EspressoHouse på Götgatan. Det som ligger mittemot Göta Lejon, Alltså inte i Götgatsbacken. Jag kom direkt från gymmet. Jessica hade varit i Idre med sin familj över påsk. Nu när allt flyter på bra hemma och Johanna är aktiv och hyfsat stabil (som det verkar i alla fall), så blev det att vi pratade om lite allt möjligt. Inte bara strategier och krisplaner. Men vi ör fullt medvetna om att vi på nästa veckas möte kan behöva hantera ett nytt akutläge. Det är bara fyra veckor sedan sist. Det vänder väldigt snabbt och under de 20 månader Jessica varit involverad, så har det varit både toppar (där vi glatt oss tillsammans) och bottenlöst djupa störtdykningar.

Jessica har sett mig sprudlande lycklig och på gränsen till sammanbrott. Beroende på Johannas mående och status.

Johanna och jag möttes utanför Maria ungdom. Hon kom direkt från Jossan och jag från Jessica. Jag satt i väntrummet första halvtimmen, men sedan ville Daniel att jag skulle vara med och hjälpa honom att få klarhet i vissa frågeställningar. Nästa gång ska jag vara med hela tiden, för att hjälpa Johanna att svara på frågor som ska leda fram till rätt diagnos. Finns det en bipolaritet eller EIPS eller är det "bara" PTSS som spökar? För att kunna få en adekvat behandling är det ju viktigt att veta vad som ska behandlas. Jag vet att det var väldigt traumatiskt för Johanna att hamna på SiS. I alla fall den första och den tredje gången. Dessa upplevelser behöver hon hjälp att bearbeta.

Jag och Johanna i rulltrappan vid Fridhemsplans T-banestation. Tagen i smyg.

När vi kom hem tog jag en timmes promenad och när jag kom tillbaka hämtade jag paketet med mina nya Converse.

Nu en stor kopp kaffe (kunde inte dricka innan promenaden eftersom jag skulle bli för kissnödig) och dagens första blogginlägg!

Gillar