Tatuerings-onsdag

Jag var på gymmet runt klockan åtta i morse, för att hinna hem och äta och byta om innan tatueringen klockan tolv vid Gullmarsplan. Hade det varit INNAN tävlingen, så skulle jag ha tränat ända in i det sista och tagit tvärbanan. Det gjorde jag vid alla tillfällen under hösten.

Men nu är det livet EFTER tävling och det är helt galet hur skönt det är. Jag njuter av det varje dag. Jag behöver inte ens påminna mig själv om att njuta, för i nästan allt jag gör, så upplever jag lättnaden och befrielsen från ångest.

Jag insåg inte hur mycket ångest jag hade förrän jag slipper den.

Med tanke på att sjukgymnasten igår hintade lite om att jag borde låta bli att belasta min högerarm ett tag framöver, så körde jag ett lite lättare bröst-/axel-/tricepspass idag. Jag undvek alla övningar som gör ont, förutom rehabövningen han beordrade mig att göra. Den gjorde ont. Men det kunde den få göra, sa han. Huvudsaken att jag inte får mer ont EFTER passet. Eller det närmaste dygnet. I så fall ska jag använda en lättare hantel. Idag hade jag två kilo.

Efter en lunch bestående av ris och stekt kycklingfärs med kebabsås, så gick jag till Medborgarplatsen och tog tunnelbanan två stationer till Gullmarsplan. När jag kom till Kevin visade jag alla inspirationsbilder jag googlade igår och så försökte vi komma överens om hur mina nya blommor skulle placeras och i vilka färger de skulle vara. Vi var inte helt överens, så vi kompromissade lite. När vi såg slutresultatet var vi båda exakt lika nöjda och nästan förvånade över hur bra det blev.

I fem timmar höll vi på.

När jag åkte tunnelbanan hem hade jag ont i huvudet och hade energibrist både på grund av hunger och fysisk påfrestning. Tåget var knökfullt, men jag fick lite ny energi när jag konstaterade att INGEN använde munskydd trots rusningstrafik. Bra där! Det finns hopp om att folk slutat vara hysteriskt rädda för covid-19 och förhoppningsvis börjar ifrågasätta restriktioner och vaccinpass.

Jag steg av vid Medis och skyndade mig hem genom duggregnet. Johanna höll på att göra röda julnaglar på en kompis och jag ställde mig att steka vego-burgare till oss alla tre. Under tiden käkade jag en lussekatt och drack en kopp kaffe. Och tog en Ipren.

Nu är klockan sju och Johanna har följt med sin kompis hem och ska sova där. Om en timme börjar Bonde söker fru. Mitt huvud orkar inte göra något ansträngande på grund av alldeles för många sociala timmar idag. Alltså inga konversationer eller något pappers/dator/mail-jobb. Och inga ljud, Det är fullt tillräckligt med diskmaskinen som låter. Och tangenterna när jag skriver på datorn. En dusch, myskläder och slösurfade (bland dagens nyheter och tidningsartiklar) i soffan låter som en bra plan i väntan på att bönderna ska göra sina sista val. Vilka tjejer ska få stanna?

Gillar