Systrarna ska bo tillsammans

Jag berättade inte riktigt hela historien och min utomordentliga planering gällande lägenheten jag köpte till Johanna igår. Det var inte riktigt så spontant som det verkade.

Under drygt ett halvår har jag haft en sökning på Hemnet, efter en lägenhet till Johanna. Ända sedan jag sålde huset på Ekerö i november. Min tanke var att köpa en liten etta på Södermalm, nära vår andra lägenhet, för att hon skulle kunna ha sin salong där till att börja med. Om hon ville göra naglar. Och som tillflyktsort, eftersom vi inte var vana vid att bo så nära inpå varandra i en lägenhet. För att kanske flytta dit så småningom.

Men smålägenheterna i innerstan drog iväg i pris och Johanna ville inte göra naglar, så jag har bara slängt ett öga på annonserna som kommit på min mail. Men jag har ändå haft koll på marknaden och spanat på några budgivningar. För att få ett hum om vad man får för pengarna.

När det blev skarpt läge och jag förstod att Johanna kommer ta första bästa chans att flytta hemifrån när hon fyller 18 år om fyra månader, så bokade jag in oss på några visningar. En i måndags och en nästa måndag. Den i måndags avbokade jag, när budgivningen drog iväg redan dagen innan visningen.

Alltså var jag tvungen att tänka om. Jag ville inte riskera att behöva köpa något akut till överpris.

Men jag vill ha Johanna i ett bra område på hyfsat avstånd från mig. Lättillgängligt från Södermalm. Och jag vill helst ha kvar henne hemma lite längre än till 18-årsdagen. Alltså började jag söka nyproduktion. Där är priserna lägre och väntetiden längre.

Lägenheten jag hittade ligger bara 5,5 kilometer från mig. Fågelvägen. Endast några stationer bort längs röd linje. Perfekt!

Johanna kommer inte packa sin väska och dra när hon fyller 18 år. Check!

Något som är ännu bättre är att jag övertalade (det krävdes inte mycket övertalning) Josefin att köpa en lägenhet i samma fastighet! Idag signerade hon också ett bokningsavtal. Yes!

Tjejerna kommer att bo i samma område i Stockholm, i samma fastighet och i varsin lägenhet. Kan det bli bättre? Johanna kan hjälpa Josefin med Milly och Josefin kan knacka på hos Johanna, om jag inte får tag i henne. Och de kan hänga hos varandra och äta tillsammans. När och om de vill. De ska bo i olika delar av fastigheten. I olika trapphus.

Detta tycker jag var ett extremt smart drag av mig, haha! Och en stor trygghet för både Josefin och Johanna.

För min del kommer det kännas fantastiskt skönt att veta att de har varandra. Och inte det minsta oroligt att Johanna flyttar hemifrån. En oundviklig flytt som jag dessutom skjuter nästan ett år framåt i tiden.

Att ha sin egna lägenhet att längta efter kommer hjälpa Johanna enormt mycket. Det kan ge henne den motivation hon behöver. Det är åtminstone vad jag tror. Och jag måste följa min känsla, för den brukar stämma.

Gillar