Sveriges nationaldag - 27 grader varmt

I morse när jag promenerade till gymmet vid halv åtta var det redan varmt ute. Det räckte med mitt tunna träningslinne. Vilken underbar start på nationaldagen!

På gymmet körde jag ett tvåtimmars benpass. Jag träffade Eric Hagberg idag igen och fick ytterligare en kram. I förrgår fick jag två stycken, både när vi sågs och när han gick. I ett annat inlägg ska jag berätta när, var och hur jag lärde känna honom. Det var mitt under förra sommarens värsta kaos. Kul att träffa honom igen och kul att han kände igen mig och kom ihåg vad vi pratat om.

Efter träningen gick jag till bryggan. Just när jag hade lagt mig messade Anders (från igår, förra söndagen och förrförra söndagen) och frågade om jag ville gå runt Kungsholmen med honom. Jag frågade vilken tid han hade tänkt sig, för jag ville ligga kvar på bryggan i några timmar.

- Jag tänkte lite senare, typ 15-tiden...

- Då gör jag gärna det, svarade jag.

Men en stund senare började det droppa in folk från gymmet och jag hade inte alls lust att slita mig och gå därifrån. I hela mitt liv har jag prioriterat att ligga och sola när möjlighet ges. Hade jag legat helt ensam hade det räckt med ett par timmar, men nu när jag hade sällskap ville jag passa på att ligga kvar. Dessutom messade min kompis Cissi och frågade om jag var på bryggan. Hon ville också komma dit. Det blev avgörande. Jag messade Anders:

- Jag har så trevligt på bryggan med en massa folk från gymmet och känner mig inte redo att lämna här än på ett tag. Kan vi säga 17-tiden i stället? Annars får du gå utan mig.

Det blev så tydligt för mig att han inte var prioriterad. Hade jag varit intresserad av honom, så hade jag LÄTT valt honom framför bryggan med gymfolket. Och han förstod det för han svarade:

- Då ställer vi in.

Vad skönt! Nu kunde jag ligga kvar på bryggan så länge jag ville och ta min promenad när det passade mig.

Vid tretiden kände jag mig dock ganska bränd och jag ville hem och kolla läget med Johanna. Så jag promenerade hemåt. Där stannade jag ett par timmar och fixade lite hemma. Jag var och handlade, hämtade paket och postade paket. Och jag lagade lunch/middag och vi käkade innan jag tog min promenad. Det var skönt att komma ifrån solen lite och gå ut igen när det blivit lite svalare.

Då gick jag åtta kilometer runt Södermalm, via Nytorget, Årstaviken och Tanto. I Tanto köpte jag en acaibowl och en kaffe och satt där i nästan en timme. Passade på att skriva lite med Petter under tiden. Han hade kört på en tenta och behövde peppas lite.

Den här veckan har jag snittat 20,6 km promenad per dag. 25892 steg per dag (se diagram).

Jag har tränat/motionerat nästan 5 timmar per dag.

Jag har bränt i snitt 1457 kcal per dag.

Jag har stått upp 13 timmar per dag.

Det är jäkligt kul att följa statistiken och se hur mycket jag rör på mig. Det blir så tydligt när man ser det i siffror och diagram. Jag har alltid varit aktiv och rört mycket på mig, men det är inte förrän jag börjar föra statistik som jag inser hur mycket det faktiskt är. Under några år (gissningsvis 2011-2014) hade jag en stegräknare på armen exakt varje dag och då gick jag i snitt drygt 20000 steg varje dag under väldigt lång tid. Under våren 2019 räknade jag kalorier i 3-4 månader. Precis som nu, så berodde det på att jag skaffade en ny PT och ville skruva till träningen (och resultaten) lite extra.

Så detta att mäta är inte helt nytt för mig, även om jag bara har gjort det i tretton dagar än så länge. Jag räknar med att orka i 3-4 månader den här gången också, tills det går per automatik och jag äter "rätt" utan att behöva tänka på det.

Nu är det dags för sängen! Johanna sov mellan klockan 02 och 10 förra natten och håller dygnet hyfsat rätt sedan hon dygnade för en och en halv vecka sedan. Hoppas hon somnar ikväll/tidig natt idag också.

I morgon är det måndag med PT och terapeut - jippie!

Gillar