Söndagspizza

Om det är någon gång man ska äta pizza, så är det på söndagskvällar. Det är typ lika självklart som tacos på fredagar. Eller?

Under vissa perioder av mitt liv har det faktiskt varit så. Åtminstone när det gäller söndagspizzan. Jag och en sambo (2006-2008) hade en deal. Han åkte och hämtade och jag betalade. Det var ett rättvist upplägg tyckte båda. Nuförtiden kan man få den levererad till ytterdörren. Det gick inte då.

Under åren med barnens pappa, hade vi inte råd att köpa pizza varenda söndag. Det blev mest vid speciella tillfällen. Eller hembakad.

Ikväll blev det pizza för mig och Johanna. Jag gjorde lite strips också. Jag har varit lite orolig för Johannas ätande, när hon har bott hos Josefin och nu åt hon bara två stycken pizza slice. Och inte ens kanterna. Men jag kommenterade det inte. I stället tänkte jag på hur det såg ut för ett halvår sedan, när hon inte skulle ätit något alls. När hon inte ens hade suttit vid bordet. Och då kände jag mig mindre orolig.

- Vad bra, då har du pizza till frukost i morgon! sa jag och la in tre bitar i kylskåpet.

- Spara vitlökssåsen också, sa Johanna då.

Efter maten gick jag till affären för att köpa cigaretter till Johanna. Och för att köpa lite god frukt, som jag tänker sköra i bitar och locka henne att äta senare ikväll. Mango, vindruvor, kiwi, passionsfrukt, melon och hallon. När jag kom till kassan sa jag:

- Två blå Camel, tack!

- De är tyvärr slut. Vill du ha någon annan sort?

Fan, vilken färg är det på den andra Camel? Röd? Pinsamt, jag kan ju inte säga röd, om det inte ens finns.

- Ta vilken som helst, sa jag i stället.

- Ska vi ta gul Camel då kanske? sa killen i kassan.

- Tack, det blir jättebra! svarade jag lättat.

Just det, gula finns det ju också. Inte röda. Vilken jäkla tur att det inte hoppade ur munnen på mig. Det var ju när hon rökte Winston det fanns röda och blå.

Det känns lika mysigt att ha Johanna hemma igen, som det har gjort varje gång hon kommit hem efter en placering.. Ordningen är återställd. Hon är där hon hör hemma. Hos mig!

Gillar