Söndagsfeeling

Innehåller affiliate-länkar

I mitt liv ser alla dagar likadana ut. Varken jag, Johanna eller Josefin har något vanligt jobb att gå till och således spelar det liksom ingen roll om det är vardag eller helg. Tack och lov hade Johanna koll på att det är Fars dag, så att vi båda kunde skicka sms till våra pappor.

På gott och ont. Jag har aldrig någon skön fredagskänsla. Men heller ingen söndagsångest. Jag kan heller inte känna i kroppen vilken dag det är. Ibland är jag helt förvirrad och vet varken vilken årstid eller vilken veckodag det är.

Men idag fick jag ändå en viss söndagskänsla. Jag fastnade väldigt länge på gymmet. I nästan fyra timmar. Då körde jag ändå bara rygg och biceps. Och mage såklart. Men jag cyklade inte ens! Men det var kul folk där och jag pratade och umgicks extra mycket. Det fick ta sin tid. Jag hade ingen brådska. Tvärtom. Jag skulle bara hem till sysslolöshet.

Och laga lunch till Johanna (och mig). Men det var ingen stress. Det blev för övrigt spagetti med vegosås klockan ett.

När jag var på väg hem från gymmet bestämde jag mig för att ta en långpromenad efter lunch. En söndagspromenad längs hela Årstaviken. Solen sprack igenom molnen lite här och där och jag hade ingen behandling bokad för första gången på två månader. En ledig söndag eftermiddag! Det var anledningen till att jag fick lite söndagsfeeling.

Det betydde att jag inte kunde dricka något till maten och att jag bara kunde ta en espresso efter maten. Jag måste ju alltid planera mitt drickande, om jag ska ut och gå, för att inte bli kissnödig och behöva vända redan vid Medborgarplatsen (efter 800 meter). Trots det fick jag vika av hemåt tidigare än planerat, eftersom jag insåg att jag inte skulle klara hela rundan förbi Hornstull. Jag fick gena vid Årstabron. Det blev dock ändå sju kilometer, så jag kände mig nöjd. Och jag hann till toaletten. Sedan blev det kaffe och pannkaka med blåbärssylt och grädde (se föregående inlägg).

Som pricken över i den här söndagen, så är det ett nytt avsnitt av Solsidan. Det ska jag se om en liten stund. Men först ska jag hänga en tvätt, tömma kattlådan och duscha. Och betala några räkningar. Och flytta över mitt liv i kalendern till ett nytt uppslag. För i morgon är det en ny vecka.

Gillar