Söndag kväll

Jag älskar verkligen söndagskvällar. Betydligt mer än fredags- och lördagskvällar. Jag känner ett betydligt större lugn och samma typ av kravlöshet som infinner sig på sensommaren. När sommaren går mot sitt slut.

Söndagskvällar har större mysfaktor tycker jag. Men så hade jag nog inte känt om jag haft ett jobb när måndagen kommer. Framförallt inte ett jobb jag inte trivs med. Och jag tyckte INTE om söndagskvällarna, när flickorna var mindre och inte ville gå till skolan. Då var söndagskvällarna en mardröm, med ångest och tårar. Likaså när jag själv var liten. Då la sig ångesten som en våt filt över hela mig, i samma stund som jag reste mig från middagsbordet på söndagseftermiddagarna.

Men nuförtiden älskar jag söndagskvällar!

Johanna och Anna kom just hem hit. De ska sova här i natt. Själv ska jag strax titta på veckans avsnitt av Snöänglar. Men först ska jag hänga en maskin tvätt och fylla dosetten med veckans tabletter. Kosttillskott och Diklofenak (för min bråkiga höft). Det är min söndagsrutin. Förr gjorde jag alltid hårinpackning, ansiktsmask och tog ett fotbad. Men det har jag slutat med. Jag vet inte varför. Det rann helt enkelt ut i sanden.

Gillar