Snart vänder det

Igår eftermiddag tog jag en promenad längs Årstaviken, för det var sol och klarblå himmel. Klockan var mellan 13 och 14 när jag var ute och solen nådde bara med nöd och näppe över trädtopparna på Årstasidan. Runt klockan 15 dimper den ner i horisonten. Den passerar inte ens Årstabroarna. På sommaren går den hela vägen runt Hornstull och skiner på Söder Mälarstrand på kvällarna. Alltså på motsatta sidan.

Jag verkligen älskar den lugna energi som finns omkring oss vid den här årstiden.

Men det är bara några dagar kvar tills det vänder. Det är inget jag ser fram emot. Tvärtom. Då börjar stressen pocka igen. Och det är inte bara inbillning. Det handlar om Yin och Yang. Ljuset och mörkret. Balansen. Yin är mörker och lugn. Vila. Yang är ljuset och aktivitet. Vi människor behöver båda. De flesta (tror att de) behöver mer Yang. En del (jag) behöver mer Yin. I mitt fall tror jag att det beror på att jag är extremt aktiv och har mycket energi i mig själv. Jag behöver mörkret för att komma till ro. Ljuset stressar mig. Det säger att jag måste ännu mer saker.

Nå, det är som det är. Jag stretar inte emot. Jag uppskattar och njuter av ljuset när det kommer. Det är underbart! Tänk en kaffe i vårsolen! Men ni so följde mig i somras vet att jag klättrar på väggarna när solen skiner. Att jag måste vara ute. Att jag gick sönder mina fötter med 30000 steg per dag, för att jag inte kunde vara inomhus.

Nu gäller det att få ordning på vänster fot och den förlamade tån innan våren. Den inflammation förra årets ljusa årstid orsakade.

Gillar