Slut på HelloFresh

När jag såg denna veckans maträtter, som skulle levereras från HelloFresh bestämde jag mig för att avsluta abonnemanget. Två av tre rätter innehåller bröd. Och förra veckan var det pasta. Inte nog med att jag tvingas äta vegetariskt för Johannas skull - jag vill inte behöva äta mat gjord på vetemjöl dessutom. Under tre års tid bojkottade jag vetemjöl helt och hållet, men det senaste året har jag slarvat. Men då ska det vara värt det, typ i form av semlor eller gott surdegsbröd på en restaurang. INTE som pasta eller pizza.

Jag vill egentligen äta fågel och fisk och INTE rött kött och mjöl. Om JAG får välja.

Dessutom tar denna veckans rätter 30-40 minuter att laga och kräver min uppmärksamhet/aktivitet exakt hela den tiden. Och det är på tok för länge. När vi beställer mat från Foodora tar det visserligen en halvtimme ibland, men då kan jag göra annat under tiden ;)

Den sista och avgörande anledningen till att jag avslutar abonnemanget är leveranstiderna. Klockan 17-22. Jag vill INTE behöva öppna dörren och ta hand om en låda mat efter klockan nio. Helst inte efter klockan åtta. Då vill jag veta att dagen är avslutad och kunna fokusera på en serie eller ett blogginlägg. Och jag vill kunna gå och lägga mig vid halv tio om jag känner för det.

Idag blev det vegetarisk pizza och den smakade helt okej. Och det är ganska roligt att laga mat, när jag väl sätter igång. Även om det tar emot väldigt mycket innan. Och det är jobbigt att det är så liten text på receptkorten, så jag behöver ta på och av läsglasögonen typ hundra gånger. Det är så många olika ingredienser och moment att jag måste titta stup i kvarten. Vilket också är väldigt störande.

Men Johanna åt med god aptit och då var det plötsligt värt ALLT!

Gillar