Ska jag införa lördagsgodis?

Häromdagen såg jag en kille på bryggan som åt Daim. Och jag blev så sugen! Det är väldigt sällan jag blir sugen på godis, för jag har inte ätit godis sedan någon gång under vårvintern 2012. Det är alltså nästan tio år sedan. Och då åt jag bara ett par tre gånger, när jag var tillsammans med en kille som hette Mathias. Innan dess hade jag inte ätit en enda godisbit sedan juli 2008.

När Petter fyllde 13 år förbjöd jag honom nämligen att äta godis, snacks och läsk fram till 15-årsdagen, eftersom han var kraftigt överviktig. Och jag lovade att också sluta, för att stötta honom. Han började dock vräka i sig allt onyttigt han kom åt samma dag han fyllde 15 år. Men jag såg ingen anledning att börja äta godis, förrän jag träffade Mathias som satt bredvid mig i soffan och snaskade. Då smakade jag vid några tillfällen, men fick galen magknip och slutade igen.

Varför äta något man inte mår bra av?

Det är anledningen till att jag varken äter godis eller kött från fyrbenta. Jag får ont i magen.

Kött har jag testat tre gånger sedan jag slutade 2014 och det funkar INTE. My god, magen kraschar totalt.

Men godis? Vad skulle hända om jag äter en enda Daim?

Jag berättade om Daimen för Johanna och hon sa:

- Men mamma, vill du ligga på din dödsbädd och ångra att du inte åt godis?

Det vill jag såklart inte. Men det känns samtidigt väldigt onödigt att bryta mitt godisförbud efter nästan tio år. Därför frågade jag en kille på gymmet om råd. Han heter Mattias och han berättade att han vräkt i sig godis i två veckor i sommarstugan och mådde skit av det. När jag sa att jag inte ätit godis på nästan tio år sa han:

- Men varför då?

Ja, det kan man ju undra. Förutom att slippa ont i magen, utöva disciplin (vilket jag går igång på) och utmaningen det innebär.

Tänk om jag skulle införa lördagsgodis? Varje vecka funderar jag ut EN ENDA godis jag saknat i tio år eller är extremt sugen på. Och när lördagen kommer får jag bara äta just den. Inget mer. Och ingen annan dag i veckan. Aldrig.

Vågar jag? Eller kommer jag trilla dit och bli sockerberoende? Kommer jag inte kunna motstå när jag ser godis i affären en tisdag?

Om jag bestämmer mig för att införa lördagsgodis, så skulle jag köpa en Daim första gången. Lördagen därpå skulle jag köpa en rulle Marabou Schweizernöt. Tredje lördagen blir det nog Plopp. Eller Geisha. Jag skulle nog hålla mig till choklad. Det är inte så mycket annat som lockar. Dessutom tror jag att det är typ nappar och vingummin och sånt jag får ont i magen av.

Nu är jag lite taggad. Jag behöver mer att se fram emot i mitt liv. Och fler laster/dåliga vanor. Och lite bus på det. Jag kan inte vara så jävla tråkigt duktig hela tiden. I höstas försökte jag ju lära mig snusa, just av de anledningarna. Då kanske det trots allt är bättre med lördagsgodis.

Gillar