Shopping i city

Johanna har sovit hos Josefin i natt och hade fortfarande inte kommit hem när jag kom hem från gymmet vid halv ett. Jag messade och frågade när hon tänkte komma hem och hur hon ville göra med lunch.

- Vi åt Joe & The Juice innan, så jag är inte hungrig.

Okej, alltså lagade jag kyckling, potatis och haricots verts till mig själv, i tron att hon ätit lunch. När hon kom hem och jag, Josefin och Milly åkte och parkerade bilen på Medborgarplatsen berättade Josefin att Johanna bara druckit en juice och ätit en muffins fyra timmar tidigare.

Alltså gick vi förbi Söderhallarna och köpte sushi. Johanna åt fyra bitar. Grrr! Jag känner mig som en jäkla mat-polis.

När Josefin och Milly åkt hem (med Bolt-taxi) skulle Johanna snart ha en nagelkund. Jag hade haft lite planer på att ta mig till city och försöka hitta något att shoppa. Det borde ju komma in nya höstkläder varje dag nu, tänkte jag. Alltså passade jag på att åka precis innan Johannas kund skulle komma. Jag köpte en 30-dagarsbiljett (eftersom jag ska sluta promenera överallt) och tog tunnelbanan fyra stationer till Stureplan. Min plan var att gå från Stureplan till Gamla stan och shoppa på vägen. Och ta tunnelbanan de sista två stationerna hem.

På Hötorget köpte jag blåbär, björnbär, mango och kantareller. På Edblad köpte jag ett par nya örhängen och på Zara var jag taggad på att shoppa loss. Men icke! Det blev inget på Gina Tricot heller. Alltså gick jag till Vila, där jag alltid brukar hitta åtminstone något. Jag hade nämligen sett en skjort-jacka där igår, som jag var sugen på att köpa. Vilket jag gjorde. Plus ett par svarta byxor och ett par jeans.

Jag hade tänkt ta kaffe någonstans, men det blev aldrig riktigt läge. Jag ville sitta utomhus, men inte för långt hemifrån, för att inte bli för kissnödig. Först tänkte jag Kungsträdgården och sedan Gamla stan, men när jag kom ända dit var jag trött i armarna av att bära och i benen av att gå (21600 steg idag, trots att jag skulle sluta gå så långt) så jag ville bara hem.

Nu har jag ätit mini-keso med björnbär och druckit kaffe. Johanna håller fortfarande på med sin kund (förmodligen något avancerat på en tjej som bor i Norrland och är i Stockholm på besök). Jag ska förvälla och steka kantareller till middag/kvällsmat. Tillsammans med överblivna sushi-bitar och yoghurt med nyponpulver. Mina kalorier räcker till en rostad macka också. Jag måste passa på innan jag ger mig själv totalt bröd-förbud om en månad eller så.

Gillar