Sanna 29 år

Den 4 april 1992 föddes min äldsta dotter Sanna. Jag hade inte ens fyllt 22 år. Nu när jag själv har barn som är i den åldern och äldre, så kan jag förstå min egen mammas chock och invändningar. Just då trodde jag bara att det handlade om att jag inte uppfyllde hennes förväntningar på att jag skulle utbilda mig innan jag gifte mig och skaffade barn. Och på att jag skulle träffa "rätt" partner. Någon som inte hade så häftigt humör och som jag inte bråkade så mycket med.

När Sanna föddes jobbade jag på Wasa Försäkring sedan två år tillbaka, så det kändes som om jag var ute i vuxen- och arbetsliv. Jag hade jobbarkompisar med småbarn och flera var gravida. För mig kändes det inget konstigt att också skaffa barn. Jag och Johan hade varit ihop i tre och ett halvt år när jag blev gravid. Det kändes jättelänge i den åldern, när man inte hade fler långa relationer i bagaget.

Idag fyller Sanna 29 år och hon har fått pengar till ett par ridbyxor. I förskott naturligtvis. Sanna har alltid lyckats få sina presenter i förskott. Av både mig och mormor och morfar. Jag tror att det dels beror på att hon ser sin chans att få saker hon behöver NÄR hon behöver dem, men hon är ganska smart, så det kan också bero på att hon hoppas att vi ska glömma att hon redan fått sin present. För att kunna önska sig ytterligare en. Men det KAN också bero på att hon hatar att fylla år. Om hon redan har fått sina presenter, så behövs det ju inget kalas, eller hur?

För första gången (tror jag) ska jag inte åka till Jönköping och fira Sanna idag. Förra året ville hon INTE bli firad (hon skyllde nog på corona), men vi åkte till henne i stallet och överraskade henne allihop. Alla utom Johanna, som var på SIS Ljungaskog. Med alla menar jag mina barn, mina föräldrar och min systers familj. Det är vi som är familjen/släkten. Det har hänt att hon ställt in kalas i sista minuten och jag bara har fått följa med och mocka i stallet i stället för att äta tårta.

I år åker vi inte ner dels eftersom jag inte har någon riktig bil (Suzukin räknas inte), dels för att Johanna inte vill och dels för att Sanna ska träna (med hästen) på eftermiddagen. När jag ringde och frågade hur hon kände, om hon ville att vi skulle komma, så ville hon hellre komma till oss nästa eller nästnästa helg i stället. Och bli firad då. Jag litar på att hon menade det. Kanske kan vi fira henne och Josefin samtidigt då? Hoppas att Petter också kan komma då! Det är så sällan jag har alla mina fyra barn samlade. Förra året blev det inte ens på julafton.

Jag länkar till Sannas senaste YouTube-video. Hon har inte lagt upp någon på länge. Jag tittade just på denna och skrattade högt flera gånger, haha!

Gillar