Ryggpass och nya naglar

I morse vaknade jag inte förrän klockan var nästan åtta, trots att jag gick och la mig klockan tio igår kväll. Men det berodde på att jag tog Theralen. Dels för att grannarna satt på sin uteplats och pratade (vilket låter ungefär lika högt som om de satt bredvid min säng) och dels för att Johanna hade en kompis som sov över. De satt i hallen utanför mig och gjorde naglar, när jag skulle sova. Och jag visste att de skulle röra sig fram och tillbaka i lägenheten i flera timmar till. Och jag ville INTE riskera att vakna klockan tre ännu en natt.

Det sena uppvaknandet gjorde att jag blev en timme sen till gymmet. Men det gjorde inget, för det är ändå lugnt nu på sommaren. Det är nästan tvärtom, att jag VILL träna senare, så att det hinner komma fler folk jag känner. Alla är lite senare nu under semestern. På vintern vill jag däremot INTE träna efter klockan tio på lördagar, för då är det för mycket folk.

Jag körde ett hyfsat bra ryggpass. Ischiasnerven bråkar aldrig under ryggpassen och det är skönt.

Däremot bråkade den väldigt mycket när jag satt på nagelsalongen ett par timmar senare. Jävlar vad jobbigt det var! Och det var samma sak förra gången jag gjorde naglar. Hur lätt är det att sitta ner och sitta STILLA när det känns som om hela nerven är spänd som en fiolsträng från höften ända ner i tre av tårna på vänster fot? Och någon försöker spela Blinka lilla stjärna på nerven. Eller nåt liknande. Jävla artros i ryggen!

Jag promenerade till gymmet, från Liljeholmen till Fältöversten och därifrån och hem till Södermalm. Drygt 22000 steg. Fler blev det inte idag, för det har regnat till och från hela eftermiddagen och kvällen. Enligt SMHI skulle det vara uppehåll, så jag planerade att gå efter middagen. Men då kom det plötsligt åska och ösregn. Men, men...det kommer fler dagar. Och jag har ganska ont mellan två tår, där jag klippte upp en stor blåsa igår. Inte helt fel att den får vila och läka lite.

När jag var på apoteket för att köpa en grej till Josefin (som jag lämnade till henne på vägen från Fältöversten) fick jag se formbara öronproppar. Jag köpte genast en förpackning. Jag måste nämligen preppa inför grannarnas alla fester i augusti. Orangeriet nere på gården är bokat varenda fredag och lördag i flera veckor framöver. En bit in i september. Förmodligen kräftskivor. Med massor av folk. Högljudda. Utan respekt för oss grannar. Öronproppar och Theralen får bli min räddning.

Gillar