Remiss till magnetröntgen

Igår somnade Johanna vid 22-tiden och jag har sovit hela natten utan att vakna av några ljud, så jag trodde att hon också hade fått sova för en gångs skull. Men icke. När jag kom ut från mitt sovrum såg jag att det lyste i hennes rum och där satt hon i sin säng, pigg och glad. Hon hade vaknat innan klockan ett.

- Mamma, vet du att himlen börjar bli blå redan klockan två på natten? Jag älskar att se när ljuset kommer!

Herregud, om hon tycker så mycket om nätterna kommer hon ju aldrig bli motiverad att ta tag i sina sömnproblem! Tänk om hon egentligen är en liten nattfjäril? Älskade lilla unge!

När jag gick till gymmet kvart i åtta hade hon fortfarande inte somnat om. Trots att hon blivit trött och försökte sova.

Jag körde ett helt okej benpass och sedan tog jag tunnelbanan till Karlaplan och promenerade längs Karlavägen till Spinecenter. Klockan var halv elva och jag hade fortfarande inte druckit kaffe efter träningen. Det fanns inte tid innan läkarbesöket. Kaffe är alltid bäst efter träning. Så den njut-koppen skulle jag ta i lugn och ro på en noga utvald plats efteråt i stället.

Hos läkaren fick jag klä av mig i bara underkläder och hon gjorde diverse kontroller av reflexer och annat. Ungefär samma som naprapaten gjorde förra veckan. Och hon kom fram till samma sak som han, nämligen att det finns tecken som tyder på ett diskbråck. Som hon inte kan bekräfta utan en magnetröntgen. Med tanke på att röntgenplåtarna visade en förskjuten disk 2019 är det inte omöjligt att den skadan blivit värre. Jag slapp tjata och jag slapp överdriva mina besvär. Hon föreslog genast en remiss till röntgen. Precis som jag hoppades!

Jag hade bestämt mig för att promenera från Karlavägen 108 hem till Södermalm. Och ta en god kopp kaffe någonstans på vägen. I solen. Den platsen och det kaffet hittade jag på Strandbistron. Den helt perfekta platsen med utsikt över vattnet.

När jag satt där messade jag Johanna och frågade om hon fortfarande var vaken. Det var hon. Då bestämde jag mig för att inte köpa något att äta och heller inte bli sittande för länge. I stället skulle vi beställa mat och äta tillsammans när jag kom hem. Pad thai från Mae Thai.

Efter kaffet promenerade jag vidare. Det är ungefär fem kilometer från från bortre Östermalm till Mariatorget. Tillsammans med morgonens promenad till gymmet hade jag gått ungefär åtta kilometer när jag kom hem.

Jag beställde maten på vägen och väntade på Foodora-killen vid porten. De blir alltid lika glada, när de slipper gå in. Vi har två grindar, en port och en hiss. Och koder på tre ställen. Så det är jobbigt för stackarna.

Johanna och jag delade en portion pad thai med oumpf och tofu. Det blir alltid mer än tillräckligt för oss båda.

Efter maten gick Johanna upp för att sova och jag gick ut igen. Jag kan verkligen inte vara inomhus om det inte är kallt eller regnar. Nu gick jag ner till Tanto och längs Årstaviken till Skanstull. Där tog jag vänster och följde Östgötagatan ända upp till Mosebacke, där jag tog dagens andra njut-kaffe i en solstol i solen.

När jag kom hem hade jag gått 21674 steg och drygt 16 kilometer. Det får räcka för idag. Men jag ville passa på. Det ska bli regn framåt kvällen och i två dagar framöver. Jag ville ta vara på vädret och fylla på med steg i stegräknaren. Jag har nämligen ändrat mitt promenadmål från 15 000 steg per dag till 100 000 steg i veckan. Det betyder att jag kan samla på mig steg soliga dagar och slippa pressen att gå när det regnar. Och unna mina ben och fötter lite vila ibland, utan att få panik över att det bara blir 10 000 steg en dag. Jag gillar inte "plumpar i protokollet" oavsett vad det gäller. Jag vill ha en snygg och rak score. Det beror nog på att jag är en pedantisk rutinpersonlighet.

Nu sover Johanna. Tror jag. Jag vill inte öppna dörren och kolla. Klockan är fem och jag lovade att inte väcka henne. Varken till middagen eller senare ikväll. Hon har en förhoppning att sova ända tills det blir blå himmel klockan två i natt ;)

Gillar