Positivt beslut från Svea Hovrätt

Den här måndagen fick en rejält tjock guldkant när jag öppnade posten. Inte nog med att jag tränat med bästa PT:n och haft terapi med bästa terapeuten - Josefin hade fått ett brev från Svea Hovrätt. Jag ringde till henne för att be om lov att öppna det, men hon svarade inte. Så jag öppnade brevet i alla fall.

Yes!

Eftersom det är en pågående brottsutredning kan jag inte skriva så mycket i nuläget, men Josefin är målsägande i ett ärende. Jag upplevde att hennes biträde inte kunde förklara ordentligt för Josefin vad som hände i ärendet och att hon inte tog tillräckligt allvarligt på det som hänt. Mitt i allt kaos och alla polisförhör satt det plötsligt ett biträde hos Josefin och hon förstod inte att hon kunnat välja någon annan. Hon visste inte ens vad biträdet hade för roll, innan jag förklarade det för henne.

Därför hjälpte jag Josefin att formulera en begäran till Tingsrätten att få byta biträde. Jag hade redan kontaktat den absolut bästa i fall som detta och hon var villig att åta sig ärendet. Tyvärr fick vi avslag i Tingsrätten, så jag hjälpte återigen Josefin att formulera en överklagan och bifogade diverse intyg på hennes diagnoser och svårigheter.

Överklagan hamnade hos Svea Hovrätt och de godkände bytet av målsägandebiträde!

Nu vet jag att Josefin får den bästa hon kan ha vid sin sida. Och mamman är lite mindre orolig

Gillar