Nyponpulver

Idag fick jag leveransen av det nyponpulver jag beställde häromdagen, efter ett tips från Svullo. Eller egentligen en påminnelse, för jag har ätit det tidigare, för flera år sedan, när jag fick veta att det är bra för diverse fysiska krämpor.

Nu pratar jag alltså inte om sötat nyponpulver som man gör nyponsoppa av. Utan om häst-nyponpulver.

Jag tänker att det i första hand ska hjälpa mig med mitt ryggproblem och min klämda ischiasnerv, men också med min vänstra tumme (där den senaste kortisonspruta inte hjälpte alls) och med mina onda fötter.

En matsked ska jag alltså ta. Förr blandade jag det i min dagliga frukostsmoothie. Det var på den tiden vi bodde i Jönköping och jag hade den vanan. På den tiden jag yogade och joggade (och gymmade och gick på Les Mills-pass) och inte tränade tung styrketräning. På den tiden jag hade mer fokus på hälsa än på styrka. Nu äter jag fil och müsli och tänker inte ändra på det.

Frågan är alltså hur jag ska få i mig det. Det funkar knappast att blanda med fil och müsli. Inte heller i morgonkaffet. Förutom det dricker jag ett halvt glas (två klunkar) vatten med kreatin, som jag sväljer mina nio kapslar/tabletter med. Jag kan inte dricka en enda droppe vätska ytterligare, för då klarar jag mig inte de 28 minuterna det tar att gå hemifrån till gymmet. Trots att jag kissar det sista jag gör innan jag går. I morse höll jag på att kissa ner mig, för jag hade tagit det sista i filpaketet och det blev 200 gram fil i stället för 150 gram. Den extra halvdecilitern höll på att sluta i en katastrof innan jag hann in genom dörren, spärren och in på toaletten.

Mitt enda alternativ är att ta det på kvällen i stället för på morgonen.

När jag var liten och sov över hos mormor, så lärde hon mig att strö nyponsoppa-pulver på filmjölken. Det var jättegott! Pulvret hamnade liksom i goda luftbubblor i filen och blev som goda klumpar. Detta pulver var ju sött och gott, men jag tänker att det kan vara värt att testa med det nya nyttiga pulvret också.

Faktum är att det funkade! En deciliter filmjölk och en matsked nyponpulver. Lite torrt och strävt, ungefär som mald bark eller nåt. Men helt okej. Det gick ner. Och det kändes nyttigt. Massor av vitaminer och bra grejer.

Ska detta bli min nya kvällsrutin nu?

Gillar