Nya fondtapeter!

Målaren kom klockan nio i morse. Då hade jag flyttat bort sängen och monterat ner sänggaveln från väggen i sovrummet. Och skruvat ner min läslampa. Nåt konstigt har hänt med skruvdragaren, så jag måste använda vanlig skruvmejsel till allt skruvande. Värst var de långa skruvarna till väggskåpen igår kväll. Inte bra för min tennisarmbåge (höger) eller artros i tumleden (vänster). Skruvdragaren fungerar bara när jag riktar den uppåt, men inte horisontellt. Jättemärkligt.

Förebilder:

När jag hade släppt in målaren och hans kollega och visat vad de skulle göra, så gick jag till gymmet. Johanna visste att det skulle vara hantverkare hemma när/om hon vaknade. Men hon sov djupt när jag gick.

Halvvägs igenom passet på gymmet messade målaren. De var redan klara. Wow! Och Johanna hade inte ens hunnit vakna. Vad skönt!

Jag tränade klart och promenerade en omväg (drygt fem kilometer) hem, för det var fint väder och jag kände plötsligt ingen stress, eftersom målarna inte var kvar hemma och Johanna fortfarande sov.

På gymmet träffade jag Farid och bokade ett PT-pass med honom i morgon. Nu är det slut på semestern från honom! När han såg mig sa han:

- Du har tappat en hel del fett, va?

- Japp! svarade jag stolt.

Han tyckte att det var bra jobbat. Men det var ju ganska enkelt. Det svåra var att sluta äta kardemummabullar. Att sedan börja räkna kalorier/näringsfördelning gick av bara farten.

Det var spännande att komma hem och se mina nya väggar. Såhär blev det:

Efter lunchen (tillsammans med Johanna) valde jag att gå ut i det soliga vädret igen. Jag tog en promenad till och runt Djurgården. Det blev tolv kilometer, men jag gick sakta och tog flera pauser. Först satte jag mig på en bänk och pratade i telefon med Sanna, sedan ringde H (trevligt!) och då satte jag mig på en bänk och pratade med honom och därefter gick jag till Villa Godthem och tog en kaffe (och lånade toaletten).

När jag kom hem var klockan nästan sju och jag var taggad på att flytta tillbaka alla möbler. Men först måste jag laga och äta middag. För andra gången idag var jag duktig och valde bort Foodora eller hämtmat. På förmiddagen var det nära att jag köpte Subway, men Johanna ville inte ha det, så jag lagade ris och vegofärssås i stället.

Efter maten var det äntligen dags att flytta möbler och skruva upp sänggaveln igen! I köket satte jag tillfälligt det skåp som stått under trappan (i vardagsrummet), under tiden jag funderar på vad jag vill ha där i stället. Helst något vitt. En vit dubbel-byrå eller ett högt vitrinskåp? Är det ens lönt att skaffa något, om jag ändå planerar att sälja och flytta? Vi får se!

Gillar