Ny utredning inleds

Idag ringde Johannas psykolog mitt under mitt träningspass. Jag trodde att han skulle ifrågasätta min avbokning till dagens läkarbedömning, men det visste han troligen inte om, för han nämnde det inte ens. I stället bad han mig kolla med Johanna, vad som var anledningen till att hon avbröt och rusade ut från gårdagens samtal. Vilket jag inte ens uppfattade att hon gjorde. När hon kom till väntrummet trodde jag att de var klara. Och hon gick raka vägen till sköterskan för att lämna urinprov. Därifrån rusade hon dock ut, eftersom hon omöjligt kan kissa när någon står och tittar. Hon gjorde ett försök, men det gick inte. Vilket är anledningen till att hon lämnat salivprov i stället. Nu måste jag fråga om det finns möjlighet att lämna blodprov framöver. Salivprov visar inte alkohol och urinprov funkar inte. Återstår blodprov.

Efter träningen promenerade jag till Vinterviken, där jag tog min efter-träning-kaffe och en ostfralla. Frallan var dock jätteäcklig, för den hade inte legat svalt och osten var hård och svettig. Hua, jag mår illa när jag tänker på den! Kaffet var dock helt okej och miljön var trevlig. Det var nämligen inget brygg-väder idag, även om det var runt 20 grader i luften, så jag fick ett spontant infall att byta bryggan mot en nygammal miljö. Jag har inte varit i Vinterviken sedan vi flyttade från Liljeholmen 2017.

Efter fikat gick jag en extra promenad runt Vinterviken, innan jag gick tillbaka mot Liljeholmstorget och sedan hemåt. På vägen hem började det regna lätt.

Idag kom brevet jag väntat på från socialtjänsten Södermalm. De ska inleda en utredning med anledning av orosanmölan från Ekerö socialtjänst. Oron som rör Johannas mående och bruk av narkotika (och alkohol). Det knyter sig av olust i magen, när jag ser sådana brev. Trots att det egentligen handlar om HJÄLP och inte är ett HOT om ingripande av något slag. Men det gör ändå ont. Vem vill vara föremål för en utredning av socialtjänsten? Det vill egentligen ingen. Hur mycket hjälp som än erbjuds, betyder det ju att något inte är som det ska.

Jag blev dock positivt överraskad, när vår handläggare (Anna) från Ekerö messade att hon pratat med socialtjänsten Södermalm och det visade sig att en av handläggarna är Tor, som vi hade 2016-2017 när vi bodde i Liljeholmen. Wow! Han var toppen och jag saknade honom, när vi hade idiot-handläggarna på Ekerö 2018-2019. Om vi hade haft Tor eller Anna hela tiden, så hade vi besparats en himla massa elände. Och Johanna hade haft färre trauman med sig.

Med tanke på Tor känner jag varken ilska, oro eller frustration över att socialtjänsten ska göra en ny utredning. Tvärtom!

Johanna är fortfarande kvar hos Josefin sedan igår. Jag vet inte när hon kommer hem. Dessutom ösregnade det för en stund sedan, så jag vågar inte ge mig ut på en promenad. Annars hade jag tänkt gå till Mosebacke och ta en kaffe. Jag klättrar på väggarna inomhus, även om jag har en hel del datorjobb att ta itu med. Jag får nämligen panik av att sitta. På gymmet har jag inte ont i ryggen alls och inte när jag promenerar. Men när jag sitter! Igår på Maria ungdom höll jag på att krevera i väntrummet och jag känner likadant nu vid köksbordet. Det är en nerv som blir klämd när jag sitter och det strålar åt alla håll. Jag blir galen! Jag kontaktade just Spine Center och sa att Naproxen inte hjälper (jag har redan bytt tillbaka till Diklofenak) och att jag vill ha en tid att diskutera operation. Såhär kan jag inte ha det. Jag kan inte träna och promenera hela dagarna. Det gör ont när jag sitter på en stol, det gör ännu ondare när jag sitter i soffan på kvällarna och när jag ska sova får jag fixa och trixa jättelänge, innan jag hittar en position som inte triggar nerven.

Utredning hos socialtjänsten och steloperation av ryggen - that´s my life of today!

Nu ska jag festa till det med ett kokt ägg och 100 gram keso! Jakten på protein fortsätter :)

Gillar