Ny mindre telefon

I morse slog det mig, att en lösning för mina onda händer (jag har inte skrivit så mycket om min vänstra hand, där jag har artros i tummen och troligen någon reumatism som jag måste söka vård för när jag orkar) och inflammerade armbåge skulle kunna vara en mindre mobiltelefon. Nu har jag en iPhone 11 Pro Max.

Jag har väldigt svårt att hålla telefonen med vänster hand på grund av artrosen och reumatismen (eller vad det är) och svårt att trycka med höger på grund av inflammationen i armbågen). Om jag har en mindre telefon blir den lättare att greppa med vänster och jag kan nå hela skärmen med tummen på höger. Tänker jag.

Jag googlade och såg att den senaste iPhone är nr 13. Och att 13 Pro är mindre än 13 Pro Max. Det kan vara värt en chansning. Dessutom smidigare att få ner i jackfickan typ sjuttioelva gånger varje dag.

Jag bestämde mig för att gå till MStore och köpa en telefon, när Johanna var inne hos terapeuten på eftermiddagen. Den första timmen. Jag har ju den andra timmen hos Andreas. Jag skulle både hinna köpa en telefon och ta en fika (lussekatt och kaffe) på Bröd & Salt. Perfekt kombo!

En expedit stod och väntade när jag kom in och jag pekade på vilken telefon jag ville ha.

- Då ska jag gå in på lagret och se vilka vi har hemma, sa hon och försvann.

Den fanns i fyra färger med fyra olika stora minnen. Jag kände mig flexibel. Det var storleken som var viktig.

När hon kom tillbaka sa hon att det bara fanns en enda. I guld. Med 1 Tb minne. För nästan 19000 kr.

- Men du kan beställa en i vilken färg och med vilket minne du vill, sa hon.

Fan, jag som ville ha en IDAG! Jag bad henne kolla om det fanns någon i butiken på Birger Jarlsgatan. Men icke. Bara i Umeå.

- Okej, beställ en blå med 256 Mb, sa jag och tänkte att jag kan stå ut ett par dagar till.

Hon fick alla uppgifter hon behövde och sedan sa hon:

- Då hör vi av oss när den kommer in. Det tar ungefär fyra veckor...

- What???

- Du är inte tvungen att köpa telefonen när den kommer. Vi ringer och du avgör om du vill ha den eller inte, sa expediten.

När jag hade beställt en telefon och satt på Bröd & Salt med min lussekatt, så slog det mig att jag skulle kolla leveranstiden direkt hos Apple. Wow, en enda dag! Jag beställde en direkt. Och den ska komma med expressleverans i morgon.

Fuck MStore.

Jag beställde ett rött skydd i silikon också. Det passar ju till jul, tänkte jag.

I morgon ska jag kontakta TryggHansa och be att få komma till en läkare med min vänstra hand. Jag har ju redan pågående ärenden med vänster fot och höger arm. Jag kan lika väl ta tag i vänster hand också. Det är ju ett av mina projekt nu efter tävlingen, att ta itu med mina krämpor och hoppas få ordning på allt som inte fungerar i kroppen. Lägg till artrosen i ryggen också, som peppar peppar är bättre för tillfället. Troligen på grund av färre promenader (steg per dag) nu under den kalla och märka årstiden. Och alla ryggradsvridningar när jag tränade posering. Och all coreträning inför tävlingen.

Just nu lider jag faktiskt mest av vänster hand. Den har blivit sämre och sämre för varje dag senaste veckan.

Alla dessa krämpor är en av anledningarna till att jag inte vill ta något vaccin i nuläget. Jag vill inte riskera biverkningar som kan göra artrosen (rygg och hand) och inflammationerna (armbåge och fot) värre.

Gillar