Nu måste vi få ordning på sömnen

När jag väckte Johanna klockan tolv bad hon mig gå ut, för hon höll just på att vinna en tävling i sin dröm. Alltså smög jag tyst ut i hopp om att hon skulle vinna.

En halvtimme senare gick jag in med färska frallor och O´boy och frågade om hon hade vunnit. Då förstod hon inte vad jag menade, men hon satte sig upp och drack sin choklad. Så jag trodde att hon hade vaknat. När jag gick in ytterligare en halvtimme senare sov hon djupt igen. När jag väckte henne, sa hon att hon inte hade somnat förrän vid halv sju. På morgonen. Hon hade varit vaken hela natten. Med flit. Hon hade nämligen inte kunnat sluta titta på Vargen kommer. Alltså hade hon tittat på hela säsongen. Sju avsnitt. Sju timmar.

- Mamma, du MÅSTE se den!

Jag förstår att hon bearbetar sina egna upplevelser genom att se den typen av serier, filmen och program. Det är bra.

Men det är mindre bra att hon vänder på dygnet och det sa jag till henne.

- Men det är såååååå mysigt att vara vaken på natten, sa hon med ett lyckligt leende.

Nå, då beror det alltså inte på ångest och dåligt mående. Det är betydligt bättre att hon LOCKAS av att vara vaken på natten, än att hon inte kan sova.

- Gumman, du minns att hela den här karusellen började så redan 2016. Med att du ville filma och pussla på nätterna. För att du mådde bättre då än på dagarna. Därför blir jag liksom påmind...

Vi kom överens om att hon ska ta sovmedicin ikväll. INNAN klockan 22. Förhoppningsvis kan hon sova på den i natt. Och förhoppningsvis kommer hon ta den, för hon är hos Josefin och då vet jag att hon inte vill ligga vaken. Dels för att hon inte kan göra något där och dels för att inte störa Milly.

Jag snodde denna på Josefins Instagram-story. Det var en video, så den blev suddig när jag screenade den. Johanna har Milly i knät.

Jaha, då fick man alltså återigen en ensam kväll. Det får bli ägg och havregrynsgröt för min del. Sedan ska jag börja titta på Vargen kommer, med risk för att jag kommer titta hela natten. Nä, det ska jag inte göra. Klockan 22 ska jag sova, för i morgon är det äntligen MÅNDAG igen! Förhoppningsvis är Farid frisk, så att vi kan köra ett bröst-/axelpass på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag till bästa Andreas. Veckans bästa dag!

Gillar