Nu är påsken över!

Jag vet att påsken inte är helt över än, men för mig är detta en helt vanlig måndag med PT-träning och terapeut. Bästa dagen i veckan!

Det är så skönt att ha människor i sitt liv, som inte heller gör skillnad på vardagar och storhelger. Som inte desperat klamrar sig fast vid lediga röda dagar, för att de ogillar livet de lever däremellan. För så tror jag att det är. Jag har också levt så. Där jag behövt helger, långledighet och semestrar att längta efter och se fram emot. Men det är väldig längesedan.

Det är också längesedan jag började intressera mig för personlig utveckling och att skapa det liv man inte behöver ta semester ifrån. Det liv som är lika mycket värt alla veckans dagar. Året om.

Livet är för kort för att längtas bort. Jag vill inte längta bort tid. Det betyder ju att jag längtar efter döden. Ju mer tid som passerar, desto närmare döden kommer jag. All tid måste vara lika mycket värd i mitt liv. Därför har jag försökt fylla HELA mitt liv med sådant som ger mening. Jag behöver inte längre längta. Jag behöver inget stort att se fram emot. Det räcker med morgondagens träningspass eller nästa kopp kaffe.

Naturligtvis är inte exakt allt jag lägger min tid på lika kul. Men det räcker med att det är MENINGSFULLT för att det ska ge mig någon slags tillfredsställelse. Att till exempel gå till återvinningen med plast och kartonger är inte jättekul, men den befriande känslan efteråt gör det värt mödan. Och om jag vet att jag ska få en kopp kaffe som "belöning" när jag kommer hem (eller gå till solariet när jag ändå är halvvägs dit) gör att det till och med går på "plus" energimässigt.

Att min påskbukett vissnat är ett tecken på att påsken är över för min del!

Gillar