NK och kebabpizza

När jag kom till gymmet strax innan klockan nio i morse sprang Jossan på löpbandet sedan en halvtimme tillbaka. Hon som inte ens brukar träna på lördagar, haha! Hennes kompis Smail skulle komma klockan nio och hon ville hinna springa innan. Wow!

Hon hakade dessutom på mig när jag gick utfallsgång med stång en stund senare. Något hon inte vågat göra tidigare. Jag är så imponerad av hennes motivation och ihärdighet.

På väg från gymmet frågade Peter om vi skulle ta en fika, precis som vi gjorde förra lördagen. Och det hade jag gärna gjort, men klockan var tolv och jag visste att Johanna inte ens hade ätit de två smörgås-gummor jag gjort och lagt på en tallrik i kylskåpet. Så jag måste hem och fixa lunch. Sedan skulle jag möta Josefin utanför NK vid tvåtiden. Och jag ville hinna promenera dit i det sköna vädret.

Josefin skulle hämta ett par Isabel Marant-skor, som hon lämnat in för lagning. Milly hade tuggat sönder klackarna. Men de hade ringt från butiken och sagt att de inte gick att laga. Josefin hade skjutit upp att gå och hämta dem, så jag erbjöd mig att följa med för att det skulle bli gjort. Och så fick jag ett mål med min promenad och sällskap på en fika efteråt. På Joe & The Juice vid Östermalmstorg. Men först lämnade vi in skorna hos en skomakare, som lovade att laga dem. De skulle inte bli som nya, men de skulle bli användbara.

När jag kom hem var jag taggad på att fortsätta med rensningen och röjandet, som jag påbörjade förra veckan. Jag gick ner till källarförrådet och lastade fyra backar på pirran och körde upp. Plus en stor Gekås-kasse med saker. Dessa saker ska antingen slängas eller förvaras i lägenheten i stället för i förrådet. Det var allt från tomtar till skarvsladdar, lampor och prydnadssaker. Och en massa pärmar med årsredovisningar och verifikationer från PWC. Sånt man egentligen måste spara i tio år. Men jag tänker att jag kan skanna in det viktigaste. Och göra mig av med ett antal kilo ballast inför nästa flytt.

Det var helt enkelt saker jag inte ville ha framme eller inte inte behövde när vi flyttade in i februari. Eller som inte fick plats. Då. Men efterhand som jag har rensat och köpt mer förvaring, så har det skapats utrymmet.

Ikväll har Johanna en kompis här. Johanna fixar hennes naglar och kompisen ska sova över. Jag bad Johanna bestämma vad vi skulle äta och det blev kebabpizza Hemgjord vegetarisk med kebabsås från Jönköping såklart. Den innehåller bland annat vitlök, Srirachasås och fanta. Mer avslöjar jag inte. Jag glömde ta ett foto på hela plåten och på min tallrik (med sås på pizzan), så det blev ett foto på den fjärde och sista överblivna biten.

Gillar