Nätshoppade i natt

I natt vaknade jag kvart i tre och kunde inte somna om. Efter en halvtimme gav jag upp och gick ner i köket. Jag tog en stor mugg kaffe, tände ljuslyktorna på soffbordet och satte mig i soffan med datorn i knät.

Det var ingen oro eller grubbel som höll mig vaken. Johanna är fortfarande kvar hos Maciej i Linköping. Igår kväll skickade hon bilder på hunden och på bordet som var dukat med tacos. Hon verkar ha det bra. Jag måste lita på det. Våga släppa. Våga ge henne frihet att leva. Jag bollade det med Andreas igår och han bekräftade att jag tänker rätt. Johanna kommer aldrig hitta livsviljan i sin isolering och icke-liv hemma.

Hon ska åka tåg hem ikväll. Jag både längtar (efter henne) och har en klump i magen. Kommer den positiva utvecklingen hålla i sig eller väntar ett nytt bakslag?

När jag satt där i soffan i natt och funderade på hur jag skulle fördriva timmarna till morgonen, så gjorde jag det jag alltid gör när jag är uttråkad, sysslolös och behöver någon slags tillfredsställelse eller en kick av något slag. Jag nätshoppade.

I vanliga fall blir det alltid träningskläder. Men nuförtiden blir det mest möbler och prylar till den nya lägenheten. Och det känns så tillåtet! Jag får inte dåligt samvete. Jo, i natt fick jag faktiskt det. Jag gav nämligen upp på min blå matta och beställde en mörkgrå. En mycket större. Jag är varken nöjd med den blå färgen eller att den inte går in under soffan. Hur mycket jag än försöker intala mig att det ser bra ut.

Jag kommer att kunna ha mina nya tavlor och de blå kuddarna (som fortfarande inte har kommit) i alla fall. För att matcha taklampan.

Förutom en matta (från Mio) beställde jag en ny bokhylla. Jag visste att jag inte ville ha min gamla Billy i ek och jag försökte sälja den redan innan flytten, men jag fick inget napp på annonsen. Då bestämde jag mig för att ta med den tillsvidare, för att i lugn och ro bestämma mig för vad jag vill ha i stället. Och slippa ha alla böcker i flyttlådor under tiden.

Det blev faktiskt en likadan Billyhylla, men i en slags gråmetallic. Jag har inte sett den i verkligheten, men jag tror att det kommer bli bra. Billy kostar ju inte någon förmögenhet, så jag vågar chansa. Precis som jag gjorde med den blå mattan.

När jag ändå la beställningar från både Mio och Ikea (med hemleverans) passade jag på att köpa en stol till skrivbordet och galgar, krokar och andra småprylar. Då slipper jag åka till Ikea.

När jag hade gjort mina beställningar åt jag frukost och sedan kunde jag faktiskt somna om igen. Skönt!

På dagens agenda står möte med "min kompis Jessica" (stödpersonen), träning och hembesök av Gardinmagasinet. De ska ta mått och visa prover på rullgardiner och vanliga gardiner till mitt sovrum. Eventuellt till arbetsrummet också.

Gillar