Möten och annat fix

Idag var jag tidigt på gymmet, för att köra mitt benpass. Jag gick hemifrån 07:15 och var tillbaka 09:45. Snabbt och effektivt inklusive promenad dit och hem.

Vi skulle nämligen till Maria ungdom klockan 11. Egentligen 10:30 men jag vägrade åka på läkarbedömningen innan psykologen. Det kröp ju fram på SIP-mötet igår att den dolda planen var att övertala Johanna till inläggning och då blev jag rasande. Jag krävde att vi skulle få tillbaka den bokade psykologtiden. I gengäld fick jag lova att ta med Johanna på en bedömning i morgon i stället. Men den läkartiden avbokade jag idag, efter samråd med Johanna och min terapeut. Vi ska tacka nej till allt som bara är slöseri med tid. Vi har gjort tillräckligt många saker under de här åren, för att veta vad som leder till något och vad som bara tar tid och energi.

Att åka till psykologen idag blev ett tretimmarsprojekt. Plus att jag måste träna tidigare och inte fick mitt kaffe på bryggan. Plus att Johanna måste vila i två timmar efteråt. Morgondagens läkarbedömning skulle blivit minst lika omfattande.

Vi åker in akut när/om det behövs i stället. Det är mer relevant.

Efter Maria ungdom åt vi sushi och sedan gick jag till återvinningen och därefter till zoobutiken och köpte kattsand. Det har stått på inköpslistan i flera dagar.

Sedan hann jag ta en 8-9 km lång promenad (i 30 graders värme), innan vi hade Teams-möte med handläggaren på socialtjänsten. Ett avskedsmöte, eftersom hon ska gå hem på föräldrarledighet. Anna har känt oss i fyra år (sedan vi flyttade till Ekerö 2017), men hade tyvärr en annan tjänst under vårt värsta kaos 2018-2019. Det hade aldrig blivit så illa om hon hade varit kvar. I stället fick vi handläggare som inte var insatta i vår situation och gjorde katastrofala missbedömningar och felplaceringar. Tack och lov kom Anna tillbaka i samma veva som allt kraschade igen i mars 2020. Sedan dess har vi fått ett enormt bra stöd. Anna har verkligen brytt sig om Johanna på riktigt och Johanna har känt det. De var lika rörda båda två idag och Anna lovade att skicka sitt privata telefonnummer till Johanna, så att hon kan höra av sig om hon behöver hjälp med något i framtiden. Hon peppade Johanna och sa att hon har väldigt många fantastiska egenskaper och att hon har alla förutsättningar att ta sig igenom allt det svåra och lyckas i livet.

Där försvann ännu en av de vi "hållit i handen" de senaste åren. I april drogs "min kompis Jessicas" insats in. Undan för undan ska vi kunna flyga ensamma. Johannas 18-årsdag närmar sig med stormsteg. Visserligen ligger en ny orosanmölan på bordet hos Socialtjänsten Södermalm, men den kanske inte ens leder till någon utredning. Det vet vi inte än.

Efter mötet med Anna styrde jag upp leveransen av fyra stora airconditions som jag har köpt. Jag blev nämligen galen på värmen i natt. Jag köpte varsin till mig och Johanna och varsin till Sanna och Petter. Josefin kan inte ha någon i sin lägenhet på bottenvåningen. Annars hade jag köpt en till henne också. Jag bokade hämtning med TipTapp och det funkade jättebra som vanligt. De vägde 34 kilo och jag släpade allihop utifrån porten, upp i hissen och in i lägenheten. Och två uppför trappan inuti lägenheten.

Sedan åkte Johanna till Josefin och jag tog ytterligare en promenad. Det blev en sval och skön runda, för det hade dragit in kallare luft. Drygt 7 km i 20 graders värme.

I morgon ska det visst inte bli sol och värme för första gången på länge. Om det stämmer. Det har varit lite si och så med prognoserna både igår och idag. Förhoppningsvis är det tillräckligt fint väder för en kaffe på bryggan efter PT-passet.

Gillar