Möte med ny bekantskap

För någon månad sedan blev jag kontaktad av en kvinna på Messenger. Hon driver en privat grupp på Facebook, för föräldrar till barn med psykisk ohälsa. Jag hade varit med där tidigare, men gick ur när jag trodde att vi lämnat våra problem bakom oss. Vilket vi inte hade. Men jag gick aldrig med i gruppen när helvetet drog igång på nytt. Mest för att övriga befann sig i BÖRJAN av sin resa. Själva hade vi kraschat rakt in i en bergvägg. Ett halvår efter målgång. Vi befann oss därför på helt olika nivåer.

När Kamilla kontaktade mig ansökte jag dock till gruppen på nytt och insåg att JAG kunde dela med mig av mina erfarenheter till andra. Och det var av just den anledningen Kamilla tog kontakt med mig. Hon hade sett mig på Johannas Youtube-kanal och kände igen mig från sin Facebookgrupp.

På vilket sätt skulle vi två tillsammans kunna hjälpa andra?

När hon hörde av sig befann jag mig i flytt- och drogkaos och lovade att återkomma när det lugnat ner sig. Vilket det inte gjorde, så Kamilla hörde av sig igen häromdagen. Och vi bestämde träff på Espresso House i Hornstull idag. För att spåna och bolla idéer.

Det blev ett bra möte. Det visade sig att vi är ungefär lika gamla och kommer från Småland båda två. Och vi har varit ensamstående med barn i väldigt många år. Och fortfarande singlar.

På vilket sätt och i vilket forum skulle vi kunna vara stöd till andra föräldrar i vår situation? Kamilla driver gruppen på Facebook och jag har just startat min blogg. Båda i syfte att bidra till andra. Men vad skulle vi kunna göra tillsammans? En podd? En Youtube-kanal? Föreläsningar? Stödgrupper?

Efter två och en halv timme kom vi inte längre. Vi bestämde oss för att ses snart igen. Under tiden ska vi smälta det vi diskuterade och se hur det landar. Om vi startar en Youtube-kanal vet jag precis vem som ska klippa och redigera - Johanna!

Förhoppningsvis kan jag presentera något spännande projekt framöver.

Gillar