Morgonpromenad och spruta

I morse var jag klar i alldeles för god tid innan mitt PT-pass. I vanliga fall hade jag gärna varit på gymmet en timme för tidigt, men med tanke på det eventuella diskbråcket ville jag inte träna mer ben än det vi skulle hinna under PT-timmen. Jag behöver ju inte utmana ödet mer än nödvändigt just nu.

Det gjorde att jag hade tid att promenera TILL gymmet idag. För första gången. Jag skulle nämligen inte promenera HEM idag, för då skulle jag ta tunnelbanan till Östermalm för att få en kortisonspruta i vänster tumme.

Det var en solig och fin morgon och jätteskönt att gå. Det var en underbar försommar-energi vid Zinkensdamm och Tanto. Nu har jag lust att promenera varje morgon! Hellre än att sitta på motionscykeln som uppvärmning. Men å andra sidan handlar det om att spara på min onda fot och höft också. Ibland behöver jag ransonera promenaderna och spara dem till när de gör mest "nytta" i form av både motion, frisk luft och sol. Promenader sliter mer än man tror, framförallt om kroppen snedbelastar. Min naprapat ifrågasätter mitt gående och tycker att jag borde byta ut promenader mot cykel eller crosstrainer. Men jag promenerar inte bara för motionens skull, utan för att få frisk luft och rensa tankarna. Och det funkar inte på maskinerna inne på gymmet. Där blir det BARA motion. Jag gillar att slå många flugor i samma smäll. Helst fler än två.

När jag kom vid Liljeholmskajen satte jag mig på bryggan i tio minuter, innan jag gick in på gymmet tjugo minuter innan PT-passet klockan nio.

Efter träningen satte jag mig återigen på bryggan. Med en kaffe och en ostfralla. Jag unnade mig en halvtimme i solen, innan jag åkte till Stureplan och DBI-kliniken för att få min spruta.

Min läkare heter Lena och hon är jättebra på att sätta sprutan helt rätt. Det känner jag genom att det gör riktigt ont, när hon sprutar in kortisonet. Bra! Om jag har extra ont i morgon, så vet jag att den träffade.

- Du vet att du bör ta det lugnt åtminstone en dag nu, va? sa Lena uppfordrande.

- O ja, svarade jag (och tänkte att jag kan skjuta på morgondagens träningspass åtminstone en timme).

Efter sprutan hade jag planerat att äta lunch med Josefin och därefter ta en promenad med Mr Istanbul på Djurgården. Men när jag tränade med Farid ringde killen från golvfirman och sa att mina mattor hade kommit och att han kunde komma och lägga in dem redan i eftermiddag. Då ändrade jag mina planer och åkte hem för att flytta undan möbler och torka golven där mattorna ska ligga.

Jag lyfte alltså sängar med min nysprutande hand... Inte så bra! Men jag var så grymt sugen på att få mina mattor på plats. Och jag lyfte nästan bara med höger.

Det kommer efter-bilder när det är klart!

Gillar