Mitt stackars hår!

Innehåller affiliate-länkar

I vanliga fall är mitt hår hemskt. Det är tjockt, lockigt, frissigt, ostyrligt, risigt, för stort och måste bottenfärgas stup i kvarten (pga grå utväxt). Det är som en risig buske. Det var därför min förra frisör rekommenderade keratinbehandling i höstas. Och det blev verkligen en succé! Jag fick liksom "normalt" hår av den behandlingen.

Därför gjorde jag den igen nu i mars. Utan förväntat resultat. Däremot fick jag ett ännu skörare, risigare och trasigare hår. Framförallt överhåret och håret runt ansiktet. Det känns som Johannas hår gjorde för ett år sedan, när hon blekte och färgade det varje natt i flera veckor. Tills det var blått och lila och ramlade sönder.

För det är just vad mitt hår gör. Ramlar sönder när jag tar i det. Jag vågar nästan inte borsta. I förrgår kväll tog jag inpackning i håret (torrt hår) och sov med det hela natten. Ingen skillnad dagen efter. Då kontaktade jag min frisör, som erbjöd mig att komma till henne och göra en djupinpackning nästa vecka. Får se om det hjälper. Fram till dess tänker jag sova med inpackning i torrt hår minst varannan natt.

Jag har inte köpt den där färgade inpackningen jag visade häromdagen, för jag ville först se om inpackning överhuvudtaget hjäper. Innan jag betalar för en dyr med färg i.

Förutom inpackning beställde jag biotin från Protein.se. Burken kom igår och jag kickade igång med dubbel dos. Nu hoppas jag att både inpackning och tillskott ska ge effekt. Och att på inga villkor platta håret eller torka det med fönen. Åtminstone inte varmaste läget.

Om någon har andra tips mot hår som faller sönder av vårdslös behandling så tar jag tacksamt emot dem!

Gillar