Mitt rygg-projekt

Eftersom steloperation inte är något alternativ i nuläget, så måste jag helt enkelt hitta andra metoder att lindra smärtan i ryggen. Eller rättade sagt, frilägga nerven som ligger i kläm.

Via min naprapat, läkaren, min f.d. coach och ett par andra personer har jag fått en del tips. I första hand måste jag bygga upp core-muskulaturen. Jag är ganska slarvig med magträning överlag, även om jag alltid avslutar varje träningspass med minst en magövning. Men nu handlar det om finlir. Att ligga på en matta och göra små små crunches och dylika övningar. Där jag pressar ner svanken mot golvet och jobbar med bukstödet.

Jag har varit ganska duktig de senaste veckorna och det är inte många dagar jag hoppat över övningarna.

Jag känner också att bältet hjälper mig under benpassen. Jag har använt det under två benpass nu och det märkliga är att jag får bättre kontakt i sätet, när jag får det stödet runt buken/höfterna. Vilket inneburit att jag haft träningsvärk i rumpan efter båda passen. Win-win alltså.

Förutom coreträning och bälte har jag beställt tre preparat som ska minska inflammationen runt kotorna och således minska trycket på den klämda nerven. Dels Omega 3 och 6, som jag alltid brukar äta, men som jag slarvat med under ett halvår. Och dels MSM och djävulsklo. De sistnämnda har jag haft som löst pulver i stora burkar (från hästavdelningen) tidigare, men glömde bort dem så de blev för gamla. Jag slängde dem i flytten från Ekerö. Hade typ inte använt dem, för det var för komplicerat med pulver.

Nu ska jag göra ett intensivt försök med kosttillskott, coreträning och bälte och hoppas att det ska ge effekt. Förhoppningsvis tillräckligt mycket för att slippa låsningar på morgnarna och smärtan som strålar när jag sitter.

Gillar